Hrvatska
Prkačin i Škarica odveli Cibonu do pobjede u kadetskom derbiju

Prkačin i Škarica odveli Cibonu do pobjede u kadetskom derbiju

Autor: Paulo Sarić

Kadeti Splita su upisali prvi ovosezonski poraz.

Mladi Cibosi slavili su u petom kolu Jedinstvene kadetske lige protiv vršnjaka iz Splita rezultatom 92-80 čime su došli do svoje treće pobjede u natjecanju. Susret je većim dijelom bio izjednačen, a ključnom se pokazala treća četvrtina koju su mladići Ante Samca dobili s 15 koševa razlike.

Uvod je protekao u izjednačenoj borbi, a onda je krenuo nalet Splićana. Gosti su na otvaranju druge dionice napravili seriju 0-7 da bi koju minutu kasnije tricom Ivana Rogošića došli i nadomak dvoznamenkaste prednosti (25-34), no Zagrepčani su se ubrzo konsolidirali i uspjeli uspostaviti ravnotežu. Dapače, zahvaljujući dobrim rolama Sandra Rašića i Luke Buljevića do odmora su smanjili zaostatak na samo četiri poena (37-41).

FOTO: KK Cibona Facebook

Nakon povratka iz svlačionica – druga priča.

Dalmatinci su se držali u igri do polovice 23. minute, onda se razigrao Roko Škarica koji je zabio 11 koševa od 13 koševa u seriji svoje momčadi 13-2 kojom su se Vukovi vratili u vodstvo. Iako su se Splićani nakratko pribrali i prišli na minus dva (56-54), novi period loše igre u napadu ostavio ih je bez koša do kraja četvrtine što su Cibosi iskoristili da naprave 9-0 i u posljednju dionicu uđu s dvoznamenkastom prednošću (65-54), što su bez većih problema održavali do samoga kraja.

Uz već tradicionalno najboljeg igrača Roka Prkačina koji je zabio 28 koševa, uhvatio 12 skokova i podijelio četiri asistencije, danas su se posebno istaknuli Roko Škarica i Sandro Rašić koji su zbacili 19, odnosno 15 poena, dok su puno ujednačeniju momčad Splita predvodili Ante Perkušić sa 16 te Ivan Perasović s 14 koševa.