Hrvatska
Regija
VIDEO: Prkačin promašio šut za pobjedu, Bilinovac zabio iz svlačionice

VIDEO: Prkačin promašio šut za pobjedu, Bilinovac zabio iz svlačionice

Triler pripao Megi.

U 16. kolu ABA lige Cibona je u Beogradu izgubila od Mege Soccerbet rezultatom 72-71.

Tijekom cijelog susreta rezultat je bio u egalu, izuzev druge četvrtine kad se Mega odvojila na najveću prednost od 11 poena (34-23). Cibona je do kraja poluvremena uspjela stići tu prednost maestralnim pogotkom Josipa Bilinovca preko cijelog igrališta! 


Bilinovac je nakon povratka od rupture lista zasjao u punom sjaju  i u većem dijelu utakmice vukao Cibonu sa 14 poena (6s, 2a). Pravi triler je uslijedio tek u posljednje 24 sekunde.

Mega vodi 3 poena, Prkačin krivo izvodi loptu sa strane. Drežnjak otima loptu na Megin napad i polaže za 71-70, ostalo je 10 sekundi do kraja. Cibona ide na faul, Smith pogađa jedno slobodno bacanje, drugo je promašio, loptu hvata Prkačin i kod prenosa lopte Momirov mu podmeće nogu čime je zaslužio nesportsku. Prkačin pogađa jedno bacanje, drugo promašuje i lopta je sa strane za Cibonu. Mladi kapetan na koncu preuzima odgovornost i sa zvukom sirene promašuje za pobjedu.


Kapetan Roko Prkačin bio je prvo ime zagrebačkog sastava sa 17 poena (6sk, 2as, 3ul). Drežnjak je zabio 15 poena (2sk, 3as, 2ul) uz stopostotan šut za 2 poena (6/6). Uz već spomenutog Bilinovca, istaknuo se i Planinić sa 10 poena i 6 skokova, a treba spomenuti i Nakića koji je odradio dobar posao u obrani i sakupio 9 skokova.


Ivan Velić:

Čestitke Megi na pobjedi. Odigrali smo jako dobru utakmicu. Cibona je generalno prijašnjih sezona i s jačim postavama ovdje imala problema. Ovi mladi momci su se dobro postavili, bili smo agresivni svih 40 minuta i s te strane sam jako zadovoljan. Druga činjenica je da smo ‘nadskakali’ domaćina, što nam je bilo u planu u samoj pripremi utakmice. Jednostavno smo imali šut za pobjedu kojeg nismo pogodili. Uz dosta loš šut za 3 poena, imati šut za pobjedu je velika stvar. Mogli smo utakmicu prelomiti malo ranije, ali dosta promašenih zicera nas je koštalo pobjede. Sve u svemu, jako zanimljiva utakmica. Idemo dalje, nadam se da se utakmice neće prekidati i da ćemo završiti sezonu do kraja kako spada.

Vladimir Jovanović:

Ovo je kvalitetna ekipa. U utakmici u prvom dijelu sezone su oni nametnuli svoj ritam. U tom trenutku je taj ritam bio dosta visok, sa dosta trčanja. Ovdje je bila drugačija situacija, igrali su dugačke napade i usporili su nas. Većinu utakmice smo igrali jako teško, pokušavali smo naći svoj ritam. Zadatak nam je bio zaustaviti ih u trčanju. Skok u napadu nam je pravio problem. Kad smo se i odvojili na 10 poena, vraćali su se u utakmicu. Moram reći da je bila jako zanimljiva utakmica. Čestitam ekipi Cibone na dobroj igri i svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi.

MEGA SOCCERBET – CIBONA 72-71 (20-17, 17-20, 19-20, 16-14)

KOMPLETNA STATISTIKA

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore