Europa i Svijet
Hrvatska
Prkačin: Puno učim od Šakića, Perića i Ukića

Prkačin: Puno učim od Šakića, Perića i Ukića

Ramljak: Atmosfera je super!

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak u Draženovom domu protiv Švedske počinje kvalifikacijski ciklus za EuroBasket 2021. godine, a potom u ponedjeljak seli u Nizozemsku.

U skupini D se uz Hrvatsku nalaze Nizozemska, Švedska i Turska, a najbolje 3 reprezentacije će izboriti nastup na EuroBasketu 2021. kojemu će domaćini biti Češka, Gruzija, Njemačka i Italija.

Na popisu izbornika Mršića za ovaj ciklus našla su se dva Cibonina igrača. Marko Ramljak je 2015. godine trenirao s reprezentacijom za Eurobasket 2015.godine u Zagrebu kada mu je pukla kost u šaci pa ipak nije nastupio, dok je Roko Prkačin bio na širem popisu za Vegas prošlo ljeto što je također morao propustiti zbog ozljede gležnja.

Što vam znači poziv u reprezentaciju?

Marko: Za mene je iznimna čast biti pozvan u reprezentaciju. Gledam to kao priznanje za rad i trud. Veliki je broj košarkaša koji konkuriraju za poziv i zbilja je nešto posebno biti među ‘odabranima’. Raduje me što imam priliku biti tu i trenirati.

Roko: Znači mi jako puno. Pokazuje mi da me prepoznaju i imam priliku stjecati iskustvo koje je neprocjenjivo.

Poznajete li suigrače, kakva je atmosfera u reprezentaciji?

Marko: Sa skoro svima sam već igrao tako da nema nekih nepoznanica. Atmosfera je super, svi su 100% unutra, a na treningu se dajemo 200%. Svi se trudimo izboriti svoje mjesto u ekipi.

Roko: Prvi put se susrećem s većinom. Ima i starijih i mlađih igrača tako da su me svi dobro primili i slažem se sa svima.

Koja je razlika u treninzima između Velića i Mršića?

Marko: Ovo je malo mirniji ciklus od tek nekoliko treninga. Moramo napraviti i obuhvatiti puno toga u malo vremena i pripremiti se za dvije utakmice. Puno je lakše kad je ekipa zajedno cijelu sezonu pa stignemo više segmenata pripremiti.

Roko: Princip treniranja je isti. Jedino što je drugačije je što su novi igrači i drugačiji sistem igre pa se moramo prilagođavati.

Od kojeg igrača možeš najviše naučiti?

Roko: Svi mi daju savjete, pogotovo stariji igrači. Od Šakića i Perića najviše učim pošto igraju na mojoj poziciji i iskusniji su. Također i od Roka Ukića koji je najiskusniji.

Očekuješ li poziv na kvalifikacije za OI u lipnju ako se nametneš?

Marko: Izbornik Mršić je i sam rekao kako se roster preko ljeta neće previše mijenjati, no uvijek netko može iskočiti. Naše je da radimo i da se svojim igrama nametnemo.

Kakvi su Šveđani?

Marko: Igrao sam s par njih u mlađim selekcijama i Magarity-em koji je bio u Zadru. Mislim da možemo pobijediti jer imamo kvalitetu. Igramo kući pred svojim navijačima i moramo ih stisnuti od prve minute.

Roko: Također, mislim da smo bolja ekipa i da će sve ovisiti o nama.

Prva kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2021. protiv Švedske igra se 21. veljače u 18:00 sati.

Ulaznice će se moći kupiti online i na svim prodajnim mjestima u sustavu ulaznice.hr

Na dan utakmice ulaznice će se moći kupiti i na blagajni dvorane KC Dražen Petrović.

  • ZELENA TRIBINA I ZELENI TELESKOP – 30,00 kn
  • ŽUTA TRIBINA I ŽUTI TELESKOP – 30,00 kn
  • CRVENA TRIBINA – 40,00 kn
  • CRVENI TELESKOP I PLAVA TRIBINA – 50,00 kn
  • PLAVI TELESKOP – 70,00 kn