3x3 košarka
Hrvatska
Regija
Prnjavor pobjednik drugog izdanja vukovarskog 3X3 turnira

Prnjavor pobjednik drugog izdanja vukovarskog 3X3 turnira

Autor: Vukovar basket (Siniša Đurić) Photo: Vukovar Basket (Siniša Đurić)

U juniorskom dijelu turnira najuspješnija je bila ekipa Borovčana koja je nadvisila vršnjake iz Triple threata

Spušten je zastor na drugi po redu FIBA turnir u 3x3 košarci - Vukovar basket vol 2, kojeg je organizirala udruga „Vukovar basket“. 

Turnir je ove godine imao i međunarodni predznak, budući su sudjelovale ekipe iz Hrvatske, BiH i Srbije. Nakon odigranih susreta u skupinama (po tri ekipe u četiri skupine), do finala su prošle dvije ekipe koje su pokazale najbolju košarku – Prnjavor i 3x3 Intercity Bombay, a pobjedu su odnijeli gosti iz BiH rezultatom 21:9, dok je treće mjesto osvojila ekipa Sport Vision. 

„Ovo nam je tek treći zajednički turnir, prije Vukovara smo nastupili u Makarskoj i Zadru. Imali smo velike ambicije prije Vukovara jer smo ekipa s najboljim rankingom na FIBA ljestvici. Prvi puta sam u Vukovaru i moram istaknuti kako je organizacija super, ekipe su odlične i zaista svaka pohvala organizatoru.“ – istaknuo je kapetan Prnjavora Nemanja Stanković. 

U juniorskom dijelu turnira najuspješnija je bila ekipa Borovčana koja je nadvisila vršnjake iz Triple threata. Veliko zanimanje gledatelja izazvalo je natjecanje u zakucavanju gdje je pobjedu sa dvije „desetke“ odnio Stefan Simić, dok je junior Veljko Zorić slavio u šutiranju trica. 

„Zaista nam je drago što turnir ove godine ima međunarodni predznak. Naša ideja je da Vukovar basket ne bude samo sportska, već zabavna i turistička manifestacija. Svi gledatelji su mogli uživati u odličnoj košarci, popratnim zabavnim sadržajima za mlade, ali i proizvodima lokalnih tvrtki. Sudionici turnira su nas pohvalili i svi su izrazili želju da sudjeluju i dogodine, zato već sada razmišljamo o proširenju turnira na dva dana, uz veći broj ekipa.“ – naglasio je tajnik udruge Siniša Đurić. 

Ovogodišnje izdanje je ponovno okupilo veliki broj zaljubljenika u košarku, posebno mladih, a također su svoj obol dali i pokrovitelji Dechatlon i Baumit, koji su pomogli da turnir još više napreduje.


Tekst i foto – Vukovar basket (Siniša Đurić)