Hrvatska
Problemi se nastavljaju. Zadrani bez trojice traže pobjedu u Sinju

Problemi se nastavljaju. Zadrani bez trojice traže pobjedu u Sinju

Autor: Paulo Sarić

Igrači Danijela Jusupa nemaju pravo na krivi korak.

Prosinački ždrijeb Kupa „Krešimir Ćosić“ Zadrane je na posljednjoj stepenici prije završnog turnira natjecanja koje nosi ime po velikanu hrvatske košarke poslao kod sportskih prijatelja iz Alkara. Sinjane i Zadrane, a posebno njihove navijačke skupine, već godinama spaja košarkaško prijateljstvo pa bismo večeras trebali svjedočiti pravoj fešti u dvorani „Ivica Glavan-Ićo“.

Najmanje 40 minuta pjesme i veselja,  bez popusta na parketu. Radost loptanja pod obručima.

Možda smo mogli i bolje proći prilikom ždrijeba. Alkar je nezgodna momčad, pogotovo na domaćem terenu – upozorio je trener Zadra Danijel Jusup i podvukao – imaju atletičnu i brzu vanjsku liniju, a tu su još i skočni Amerikanac i Vučić na visokim pozicijama. Radi se o ekipi koja nam može napraviti probleme. Momčadi poput Alkara su uvijek motivirane na kup susretima gdje traže šansu da pobijede jačeg suparnika, što će sigurno biti slučaj i u Sinju. Na nama je da se što je moguće bolje pripremimo i da u utakmicu uđemo spremni kako bismo izbjegli iznenađenje.

Osim s igračima Damira Milačića, Zadrani će se boriti i s ozljedama, te virozom koja je prošli tjedan „pokucala“ na vrata izbacivši iz stroja Mohammeda Bashira Ahmeda i Dominika Mavru. Amerikanac bi trebao biti spreman za večerašnji dvoboj, dok je situacija s Mavrom nešto kompliciranija.

Ne znam što se odužilo s Mavrom. Čini mi se da njegova viroza malo predugo traje. Još uvijek nije počeo s treningom te će teško nastupiti u Sinju – otkrio je 58-godišnji strateg i dodao – Fundić ima skakačko koljeno te ni on neće biti spreman za utakmicu. Siriščević i dalje osjeća bol, pa ni na njega ne možemo računati.

Debelom zdravstvenom kartonu unatoč, mjesta za krivi korak nema. O porazu i propuštanju prilike za lov na prvi ovosezonski trofej u Zadru ni ne razmišljaju, već će učiniti sve da s raspoloživim kadrom uzdignutih ruku napuste vrući sinjski parket.

Utakmica se igra u dvorani „Ivica Glavan-Ićo“ s početkom u 19 sati.