Hrvatska
Regija
Problemima nikad kraja. Bez Gilberta na Igokeu!

Problemima nikad kraja. Bez Gilberta na Igokeu!

Autor: Paulo Sarić

Pitanje je u kojoj će mjeri Dominik Mavra moći participirati nakon višednevne pauze.

Na kraju NBA rasporeda koji je Zadranima donio pet utakmica u deset dana na Višnjik stiže Igokea. Bosanskohercegovačka momčad trenutno se nalazi na devetoj poziciji na tablici s jednom pobjedom više od Zadra, što dodatno diže ulog današnjeg susreta.

Igokea nam je izravni konkurent što se tiče ostanak u ABA ligi. Već smo igrali s njima, pa više-manje znamo što možemo očekivati i što se tiče igrača i stila igre. Bit će tvrda utakmica jer su i oni u sličnoj situaciji. Nemamo što kalkulirati, moramo dobro ući u utakmicu i uz pomoć publike pružiti dobru igru i pobijediti – izjavio je Martin Junaković koji je u petak s 23 poena potopio Splita i dodao – imamo problema s ozljedama, pa je svaki igrač bitan i svatko od nas mora pokušati biti na što je moguće višem nivou.

Nije Junaković preuveličavao kada je govorio o zdravstvenim problemima u zadarskoj momčadi. Ivana Siriščevića već duže nema, a na tu je temu nedavno koju besidu kazao i trener Jusup, Stefan Fundić je propustio posljednje tri utakmice, dok Dominik Mavra već desetak dana muku muči s upalom grla.

Meni ta upala grla predugo traje. Temperatura mu je u petak pala te je nešto trenirao. Vjerujem da će nastupiti, ali ne možemo od očekivati čuda. Pokušat ćemo ga osposobiti kako bi odigrao nešto na svježinu. Ne treba ni spominjati koliko nam je Domagoj bitan, tim više što je Junaković dosta igrao protiv Splita – kazao je Danijel Jusup i najavio današnji dvoboj – moramo ostati fokusirani, disciplinirani i s dvije noge na zemlji. Trebamo se odmoriti da bismo imali koliko-toliko svježine. Igokea je ovaj tjedan preskočila dvoboj sa Sparsima te je od nedjelje bez utakmice. Sigurno će doći svježi, odmorni i koncentrirani, no mi trebamo gledati sebe i pripremiti se što je moguće bolje.

Uz povratnika Allena koji je propustio dalmatinski derbi kako bi što je moguće spremniji dočekao Igokeu, u momčad bi se trebao vratiti i Dominik Mavra koji će pokušati pomoći suigračima. Koliko ide. Loša je vijest izostanak Dominica Gilberta koji je dobio visoku temperaturu te će vjerojatno preležati današnji dvoboj.

Utakmica se igra u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 17 sati.