Europa i Svijet
Probudio se Marc!

Probudio se Marc!

Autor: Paulo Sarić

Španjolcima četiri minute dovoljne za polufinale.

U prvom susretu četvrtfinala Europskog prvenstva Španjolska je bez većih problema svladala Njemačku rezultatom 72-84 i plasirala se u poluzavršnicu. Nijemcima nije pomogla ni vrlo dobra partija njihova najboljeg igrača Dennisa Schrodera koji je ubacio 27 koševa.

Izabranici Chrisa Fleminga odigrali su izvrsno prvo poluvrijeme, no u nastavku nisu mogli držati ritam moćne Furije. Poveli su Nijemci sa 6-0, a košem Voigtmanna su došli i nadomak dvoznamenkaste prednosti sredinom prve dionice, no Španjolska se uskoro probudila. Na krilima braće Gasol vrlo se brzo vratila u susret. Pau je zabio narednih osam koševa svoje momčadi, dok je Marc dodao iduća četiri pa je prvih deset minuta završeno unutar jednog posjeda.

U drugoj smo četvrtini gledali istu priču. Njemačka je bolje otvorila, a Španjolska se nakon nekoliko minuta konsolidirala i uspostavila ravnotežu. Ovaj su put serijom 0-9 prvo došli do izjednačenja (27-27), a potom su otišli i na pet koševa prednosti (27-32). Ipak, do poluvremena Nijemci su smanjili na samo minus jedan pa se u drugi dio ušlo gotovo s početnih pozicija.

FOTO: fiba.basketball

U nastavku, očekivano, druga priča.

Njemačka se držala na priključku prvih šest minuta drugog poluvremena, no do kraja dionice Španjolci su zabili pet trica, napravili seriju 5-20, odvojili se na dvoznamenkastu prednost i praktički riješili pitanje pobjednika. Schroder je pokušao vratiti svoju momčad u igru, no jedino što je uspio bilo je smanjiti na jednoznamenkasti zaostatak na ulasku u četvrtu četvrtinu. Izabranici Sergija Scariola u međuvremenu su pronašli željeni ritam i spasa za Nijemce više nije bilo. Rodriguez je tricom tri i pol minuta prije kraja odveo svoju momčad na najvećih plus 17 (62-79) i time zapečatio pitanje pobjednika.

Španjolsku su predvodila braća Gasol, a ovaj je put do sada prilično samozatajni Marc bio udarna igra. S čak 28 koševa i deset skokova bio je nepremostiva prepreka za Schroderovu družinu. Pau je dodao 19 poena uz četiri skoka. Uz zvijezdu Atlanta Hawksa jedini raspoloženi igrač u redovima Njemačke bio je Daniel Theis s 15 koševa, a to je bilo premalo za Španjolce.

Braća Gasol i ostatak najbolje europske košarkaške družine u polufinalu očekuju boljeg iz susreta Slovenije i Latvije koji počinje u 20.30h.