Regija
Prođu li četvrtfinale Škrljevo i Vrijednosnice Osijek će se boriti međusobno za finale

Prođu li četvrtfinale Škrljevo i Vrijednosnice Osijek će se boriti međusobno za finale

Autor: Branko Tabak

Alpe Adria kup: Hrvatsko polufinale?

Hrvatska ove sezone ima dva predstavnika u četvrtfinalu Alpe Adria kupa. Adria Oil Škrljevo i Vrijednosnice Osijek u konačnici su natjecanje po skupinama (svaka skupina četiri ekipe) završili na prvim mjestima pa će uzvratne utakmice četvrtfinala igrati pred svojim navijačima.

Škrljevo za protivnika ima češku momčad Sluneta Usti nad Labem koja je u prvom dijelu natjecanja, baš kao i hrvatski predstavnik, ostvarila četiri pobjede i dva poraza. U nacionalnom prvenstvu Usti nad Labem su na diobi petog i šestog mjesta s omjerom 11-8, odnosno na vrlo sigurnoj poziciji u zoni doigravanja. U pitanju je klub duge tradicije, osnovan daleke 1946, ali ne i blistavih rezultata kroz povijest. Tako su se primjerice na stranicama Alpe Adria kupa pohvalili da zadnje tri sezone stalno napreduju i da su ostvarili prvu pobjedu u doigravanju u povijesti. Također navode da im je momčad miks iskusnih američkih igrača (čak četvorica) i mladosti koju žele razvijati.

U posljednjem kolu protivnik Škrljeva je doživio težak poraz od drugoplasirane momčadi Svitavy 56-103,

Momčad Damira Rajkovića prvu će utakmicu četvrtfinala igrati u Češkoj u srijedu 30. siječnja u 18 sati. Uzvrat je u subotu 9. veljače u 19 sati.

Vrijednosnice Osijek za protivnika imaju vodeću momčad slovačke lige Levice koja su na odličnom skoru 15-5 te vode veliku bitku s Interom iz Bratislave. I Osijek i Levice su prvi dio natjecanja završili s omjerom pobjeda i poraza 4-2. Levice su osnovane daleke 1941. godine Do 1995. godine su uglavnom igrali drugu ligu, a zadnjih 20 sezona su stalni član prvoligaškog društva. Prvi, i za sada jedini, naslov prvaka Slovačke osvojili su 2011. godine. Boje kluba ove sezone brani i Hrvat Luka Katura.

Termini odigravanja utakmica Vrijednosnice Osijek - Levice još nisu poznati.

- U pregovorima smo i dogovorima. Kako sada stvari stoje prva utakmica u Slovačkoj će se igrati između 5. i 7. veljače, a uzvrat u Osijeku između 11. i 15. veljače, kazao nam je sportski direktor Vrijednosnica Renato Martinko. Ono što se zna sigurno jest da su Osijek i Škrljevo na istoj strani ždrijeba i da bi se u slučaju da obje momčadi prođu dalje susreli u polufinalu.

To bi, pak, značilo, da bi Hrvatska imala predstavnika u finalu ovogodišnjeg izdanja Alpe Adria kupa.