Hrvatska
Proleta šansu za pobjedu vidi u zaustavljanju Bašića

Proleta šansu za pobjedu vidi u zaustavljanju Bašića

Vrijednosnice u subotu gostuju u Dubravi.

Nakon susreta s Cibonom i Zadrom koji su prema očekivanjima uvjerljivo pripali ponajboljim momčadima HT Premijer lige pred košarkašima Dubrave Furnir je nastavak sezone i suparnici u susretima gdje mogu tražiti svoju priliku za pozitivan rezultat.

U subotu od 17 sati gost Dubravaša su Vrijednosnice Osijek koje u prva četiri kola imaju polovičan uspjeh od dvije pobjede i dva poraza. Lavovi su slavili kod Adria Oil Škrljeva, ali još čekaju na uspjeh u svojoj dvorani.

- Mislim da smo u prvim četvrtinama i protiv Zadra i protiv Cibone pokazali dobru igru i mislim da bi te prve četvrtine trebale biti vodilja cijeloj ekipi u sljedećim susretima, kaže Marko Proleta koji se osvrnuo i na Osječki sastav.

- Imaju gotovo novu momčad. Mislim da samo dva igrača od prošle sezone (Turalija i Darling) su ostali i ove sezone. Igraju praktički sa šest igrača, sa smanjenom rotacijom i ja tu vidim našu šansu da im odgovorimo timski, energijom i trkom. Uvjeren sam da je to ekipa protiv koje mi možemo igrati. Puno toga polazi od Lovre Bašića koji je ABA-ligaški igrač već par sezona. Sad je u Osijeku dobio slobodu i puno toga se u njihovoj igri vrti oko njega. Ako uspijemo iskontrolirati njegovu pick igru onda imamo velike šanse za pobjedu. Pozivam navijače da opet ispune dvoranu i uz njihovu podršku i našu veliku borbenost sigurno da nismo bez šansi u ovoj utakmici.