Hrvatska
Prometno je u Cedeviti, stigao i Jakov Mustapić

Prometno je u Cedeviti, stigao i Jakov Mustapić

Autor: Teo Cilar

Hrvatski reprezentativac iz Vrijednosnica u Cedevitu.

Nakon Marka Banića, novo (staro) lice u svlačionici Cedevite biti će i Jakov Mustapić (24, 194 cm )koji je sezonu započeo u Vrijednosnicama gdje je bio ponajbolji igrač momčadi. 

Hrvatski reprezentativac tako je već treći novi igrač nakon dolazaka Jacoba Pullena i Banića, a nije isključeno da Cedevita dovede još nekog igrača. Mustapić je u ovoj sezoni odigrao četiri utakmice za Vrijednosnice Osijek u HT Premijer ligi gdje je bio na prosjeku od 18.8 poena, 6.8 skokova i 2.8 asistencija po utakmici dok je u Alpe Adria kupu bio na 12.5 poena, 4 asistencije i 2.5 skokova. 

Mustapić je u mlađim kategorijama igrao u Cedeviti. U sezoni 2011./2012. upisao je nastupe za seniore Cedevite u ABA ligi i nacionalnom prvenstvu, a potom je igrao za Zabok i Kvarner 2010. U sezoni 2013./2014. opet je igrao za Cedevitu, nakon čega je nastupao za Split, Jolly, Vrijednosnice Osijek, Miasto Szkla Krosno (Poljska) i na kraju opet za Vrijednosnice Osijek, s kojima je započeo ovu sezonu.

Na odlaske i dolaske novih igrača osvrnuo se Sportski direktor Veljko Mršić

- Aguilaru i Magetteu, s kojima smo raskinuli ugovore, zahvaljujemo na dosadašnjem trudu i angažmanu u Cedeviti, te im želimo puno uspjeha u nastavku karijere. Aguliar će vrlo brzo zaigrati u novom klubu a niti Magette, vjerujem, neće dugo čekati novi angažman. Na njihove pozicije dovodimo dva hrvatska igrača, Jakova Mustapića i Marka Banića. Sretni smo da dvojac postaje dio naše momčadi, vjerujem da ćemo zajedno napraviti daljnji iskorak i da će se brzo uklopiti. 

Mustapić je u sportskoj formi, to dokazuju nastupi za VROS Osijek gdje je bio do sada, bolje rečeno vraća nam se s obzirom da je prošao našu školu košarke. Marko Banić pokrivat će unutarnje pozicije a svojim iskustvom i bogatom karijerom u inozemstvu zasigurno će imati što za pokazati, i na parketu i karakterno u svlačionici uz momčad i klub općenito. Želim im toplu dobrodošlicu.

Pravo nastupa imaju od sljedećeg kola ABA lige i Eurocupa.