Hrvatska
Promjene u premijerligašima uoči nastavka sezone

Promjene u premijerligašima uoči nastavka sezone

Autor: Paulo Sarić

Zadarska momčad i dalje je aktivna na tržištu te traži još jednog visokog igrača.

Dvije momčadi s dna tablice HT Premijer lige, KK Alkar i KK Jazine Arbanasi, nešto više od mjesec dana od početka sezone doživjele su nove promjene u igračkom sastavu. Za Žutu podmornicu to nije ništa novo i stalni odlasci i dolasci predstavljaju objektivni problem momčadi Nevena Plantaka, a posljednji u nizu onih koji je otišao jest mladi Eddi Jurjević koji je prešao u redove zadarskog niželigaša Sonik Puntamike.

Jurjević je karijeru počeo u Zadru, a nakon što nije dobio priliku u matičnom klubu zaputio se u Križevce u čijem je dresu u 18 utakmica A1 lige zabijao gotovo deset koševa uz pet uhvaćenih lopti po susretu. Iduću je sezonu odradio u slovenskoj prvoj ligi, gdje i se i vratio nakon epizode u Kaštelima. Prošlu je godinu proveo u Nitri gdje je bilježio 11.4 poena i nešto manje od pet skokova u prosjeku. Jurjević je nastupio na četiri utakmice na početku sezone te je za 24 minute na terenu zabijao nešto manje od pet koševa uz tri uhvaćena skoka.

Gotovo istovremeno, Alkara je napustila ovoljetna prinova Luka Kamber. Igrač koji je svojedobno bio pozvan i na pripreme mlade hrvatske reprezentacije košarkom se počeo baviti u rodnoj Njemačkoj, a 2011. ga je primijetila moćna berlinska ALBA i dovela u svoje redove. Karijeru je potom nastavio u SAD-u gdje je pohađao sveučilišta Lafayette i Nichols State odakle je i stigao u Sinj. Ove je godine u pet utakmica zabijao jedan poen i hvatao 1.4 skoka za devet minuta na parketu. Karijeru bi trebao nastaviti u Njemačkoj.