Europa i Svijet
Protiv Latvije lako, danas finale protiv Kine

Protiv Latvije lako, danas finale protiv Kine

Autor: Teo Cilar

Hrvatska reprezentacija je silovito otvorila Kup Borislava Stankovića u Kini.

Naši su košarkaši u polufinalnom susretu protiv Latvije bili vrlo uvjerljivi te su u prvom poluvremenu potpuno razbili protivnika i plasirali se u finale gdje ih danas u 13:30 sati očekuje dvoboj protiv domaćina Kine. 

Hrvatska je već u prvoj četvrtini deklasirala Latviju dobivši taj period s 26:5. Do kraja prvog poluvremena prednost su povećali na 47:19. Drugo poluvrijeme izbornik Veljko Mršić puno je više rotirao, a Hrvatska je bez problema čuvala stečenu prednost i na kraju slavila s 75:50. 

U hrvatskom dresu su se istaknuli Mateo Drežnjak i Marin Marić (4 skoka, 2 asistencije) s po 16 poena.

- U drugom smo se poluvremenu malo opustili, trener je više rotirao. Dao je svima priliku, zasluženo jer svi dobro treniramo i igramo. Danas je možda bio moj dan, sutra će biti nečiji drugi, bitno je da je pobjeda tu, bio je poslije pobjede skroman Marin Marić.

Izbornik Mršić objasnio je dva različita poluvremena: 

- Jako dobra utakmica naše ekipe, dečki su stvarno dali sve od sebe i čestitam im. Prvo poluvrijeme bilo je za ocjenu 9 od 10. U drugom poluvremenu je Latvija malo promijenila obranu, bila je puno u zoni, a mi više nismo bili tako dobri u obrani i promašili smo dosta otvorenih šuteva. Vidjela se razlika između dvije grupe igrača; onih koji su tu od početka, 20.6., dobrom ritmu i fizički spremni i druga grupa koja je tek počela trenirati prije tjedan dana i sigurno ne možemo od njih očekivati da budu na istom nivou.

O sutrašnjem finalu protiv Kine izbornik je rekao: 

Cilj nam je opet odigrati dobru utakmicu, dati sve od sebe, poštivati pravila koja smo postavili i pokazati da smo momčad. Kina je momčad koja se sprema za Svjetsko prvenstvo i već su dva mjeseca na pripremama. Vidjeli smo ih u Las Vegasu, to je ista ekipa koja je bila i tamo. Idemo uživati igrajući finale pred tolikim auditorijem i odigrati dobru utakmicu.