Hrvatska
Protiv nekompletnog Zaboka priliku dobila 'splitska dica'

Protiv nekompletnog Zaboka priliku dobila 'splitska dica'

Uvjerljivi Splićani.

Split je u susretu 9. kola HT Premijer lige svladao Zabok s 102:69 (29:15, 27:19, 20:16, 25:19). Od samog početka bila je to utakmica u jednom smjeru u kojoj pobjeda "Žutih" nije dolazila u pitanje u nijednom trenutku. Zabok je stigao s manjim brojem igrača, prorijeđeni su samoizolacijom i Covidom-19 i bilo kakav drugi rezultat osim pobjede Splita bio bi prava senzacija. 

Ivici Skelinu utakmica je dobro došla da odmori ključne igrače, pa tako Pavle Marčinković nije ni ulazio, a Marko Luković je odigrao 10 minuta. Zapažene role dobila su "splitska dica", Ivan Perasović bio je prvo ime susreta i za 33 minute na parketu ostvario učinak od 25 poena i 8 skokova. Viktor Šarić je imao 7 skokova i 12 poena, Bruno Rebić je ubacio 10 poena, a Roko Gizdavčić bio je prvi asistent utakmice (7 asistencija).

- Nismo potrošili puno energije, igrali su većinom mlađi igrači. Pomogla nam je činjenica što Zabok nije bio kompletan. Perasović je igrao dobro, s dosta samopouzdanja, neka samo tako nastavi - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.Split: Perković 6, Rebić 10, Gizdavčić 3, Perasović 25, Kedžo 4, Marčinković, Šarić 12, Bajo 10, Čampara 7, Vranković 5, Luković 7, Mesiček 13