Hrvatska
Protokol HKS-a za vrijeme epidemije virusa COVID-19

Protokol HKS-a za vrijeme epidemije virusa COVID-19

Novonormalno.

Svi aspekti života, a time i košarka i sport u cijelosti, u novonastalim se okolnostima susreću s brojnim izazovima. Sportski, organizacijski, financijski, medicinski – svi načini djelovanja klubova morali su se prilagoditi i nastaviti se i dalje prilagođavati epidemiološkoj situaciji.

Utakmice se više ne mogu organizirati na način na koji smo navikli prije izbijanja epidemije te je Hrvatski košarkaški savez u suradnji s liječničkom strukom donio Protokol HKS-a za vrijeme epidemije virusa COVID-19′.

Protokol se smatra privremenim te će se redovito ažurirati, sukladno nestalnoj epidemiološkoj situaciji, a iz istih razloga, kao i s obzirom na koordinaciju s ostalim loptačkim sportovima Upravni je odbor nadopunio Odluku o dopuni svih propozicija natjecanja za sezonu 2020/21. U tom smislu, preporuka je Hrvatskog košarkaškog saveza da se utakmice svih natjecanja i svih dobnih kategorija do daljnjega igraju bez prisustva gledatelja, no u slučaju igranja natjecanja s prisustvom gledatelja, odgovornost za isto snose klubovi domaćini utakmica koji su dužni pridržavati se važećih preporuka HZJZ-a.

Na poveznici OVDJE možete naći Protokol HKS-a te u njemu poveznice na sve obrasce, odluke i preporuke.