Hrvatska
Regija
Protuprirodno je igrati dvije utakmice u 24 sata

Protuprirodno je igrati dvije utakmice u 24 sata

Autor: Paulo Sarić

Može li Cibona opravdati ulogu favorita i doći do dvije pobjede u 22 sata?

Cibona ovaj vikend ima dvostruki program. Prvo u subotu, s početkom u 17.05, uz izravni prijenos na HRT-u gostuje kod susjeda iz Zaboka, da bi manje od 24 sata kasnije ugostila MZT-a u ABA ligi. Momci Ante Nazora u obje utakmice ulaze kao favoriti, no s obzirom na gust raspored neće im biti lako.

- Koliko god smo fokusirani na dvoboj sa Zabokom, toliko se i pripremamo za ogled s MZT-om. Budući da igramo dan za danom obje će utakmice imati određene zamke. Stoga moramo biti maksimalno mobilizirani. Sličnu situaciju smo imali i prošli vikend pa ćemo morati rasporediti minutažu i intenzitet jer su neki igrači u ovom, rekao bih protuprirodnom, procesu bili dovedeni na rub ozljede. Imamo zahtjevnu zadaću – započeo je Splićanin na klupi Cibone.

Momčad Ivana Perinčića u utakmicu ulazi nakon vrijedne pobjede u Sinju kojom je izborila plasman na završni turnir Kupa „Krešimir Ćosić“, a ni u domaćim joj prvenstvu ne ide loše. Nakon deset utakmica s polovičnim se učinkom nalazi na sedmom mjestu HT Premijer lige dvije pobjede ispred konkurenata za doigravanje.

- Itekako poštujem Zabok. Poznajem njihove igrače od kojih sam neke vodio u reprezentativnim selekcijama, druge poznajem kroz hrvatsko prvenstvo, a neki od njih su igrali i ABA ligu. Bit će maksimalno motivirani te nas sigurno očekuju određene zamke. Moramo maksimalno ozbiljno pristupiti susretu. Očekujem puno veći doprinos igrača s klupe nego smo imali u prošloj utakmici u kupu protiv Splita. Tražim agresivnost u oba smjera, skakačku raspoloženost i želim da preuzmemo kontrolu nad utakmicom što je prije moguće – rekao je Nazor.

FOTO: Dragan Mitreski (MZT Skopje Aerodrom)

Cibose već u nedjelju popodne očekuje regionalni dvoboj s makedonskim prvakom koji se nalazi u nezavidnoj situaciji u Jadranskoj ligi. MZT je čvrsto prikovan za dno tablice sa samo dvije pobjede iz 15 utakmica. Gosti iz Skopja zadnji su put slast pobjede okusili još sredinom listopada kada su na gostovanju iznenadili Igokeu. Ipak, Makedonci se još uvijek nisu predali stoga nema mjesta opuštanju.

- Očekujem zahtjevnu utakmicu. Ne smije nas zavarati njihovo mjesto na tablici. Riječ je o kvalitetnoj ekipi. Kada pogledati igrački kadar možete vidjeti da imaju dva iskusna rješenja na svakoj poziciji. Napravili su neke preinake dolaskom novog trenera, igraju dobro usprkos porazima i sigurno će pokušati tražiti svoju šansu i što karakternije odraditi regionalne obveze do kraja.

Zgusnutom rasporedu unatoč, trofejni izbornik mladih hrvatskih reprezentacija i bivši trener Splita i Zadra ne traži alibije. Dapače, spreman je prihvatiti ulogu favorita.

- Igramo u ranijem terminu, u nedjelju u 15 sati. No, treniramo [u sličnim terminima], a i subotnja će nam utakmica u 17 sati biti od koristi u adaptaciji na vrijeme odigravanja tako da s strane nema alibija. Moramo biti što jači, što agresivniji u energetskom i obrambenom dijelu te na tragu utakmice protiv Budućnosti. Najbitnije je da pokažemo napredak u čvrstini na domaćem terenu – zaključio je splitski stručnjak.

Vukovi u obje utakmice ulaze kompletni te će tražiti pobjede kojima bi se doveli u što bolju poziciju pred nastavak sezone.