Intervjui
Prva dama zadarske košarke Vana Dundov: Moje obveze su i dalje 24 sata živjeti za zadarsku košarku i klub

Prva dama zadarske košarke Vana Dundov: Moje obveze su i dalje 24 sata živjeti za zadarsku košarku i klub

Autor: Sport 023 Photo: Andrej Jančijev/KK Zadar

Sretni što smo smo sezonu dogurali do kraja!

U više od 30 godina službe Košarkaškom klubu Zadar Vana Dundov vjerojatno je mislila da je vidjela i doživjela sve što je mogla, sve dok početkom ožujka ove godine nije imenovana direktoricom. Istina, s prefiksom vršiteljice dužnosti, ali svakako najodgovornijom osobom u klubu. No, svi koji poznaju Vanu, njezine poslovne sposobnosti, komunikativnost i snalažljivost, znali su da u tom trenutku nije bilo bolje osobe da privede ovu sezonu kraju. I bili su u pravu, piše portal Sport 023

Zato je trenutak slave kojega je doživjela osvojivši naslov prvaka na funkciji prvog čovjeka Kluba zapravo najljepša nagrada, ne samo za ovih nekoliko mjeseci ekstra napora, nego za sve ono što je dala klubu u proteklih više od tri desetljeća. I sada kada je kao v.d. direktorica okrunjena naslovom prvaka Hrvatske, možemo je s pravom nazvati prvom damom zadarske košarke.

Je li gotovo slavlje? Kako je sve prošlo?

- Bilo je veselo, dirljivo i vrlo emotivno, počevši od svega onoga što se događalo u dvorani, preko slavlja na Narodnom trgu pa do zajedničke večere kojom je sve završilo. Sezona je završila i sada se možemo već polako okrenuti prema novoj - na prvu će Vana.

Ipak, moramo se još malo vratiti na ono što je bilo. Koji Vam je ovo trofej u Košarkaškom klubu Zadar? Je li drugačiji osjećaj osvojiti ga u (n)ovoj funkciji?

- Ovo mi je 13. trofej sa Zadrom. Iskreno, svi su mi jednako dragi bez obzira na poziciju na kojoj se nalazim. Svaki sa sobom nosi posebne emocije. Daj Bože da ih bude još toliko do kraja mog radnog vijeka - kaže dugogodišnja tajnica, na koju je posljednjih mjeseci pala gotovo kompletna klupska operativa.

Dugo poznajete Danijela Jusupa. Što nam možete reći o njemu, u čemu je tajna?

- Danijela poznajem još od njegovih prvih trenerskih dana u Klubu. Ako nakon 25 godina stručnog seniorskog rada Danijela Jusupa i pet osvojenih trofeja sa KK Zadar trebamo postavljati pitanje u čemu je tajna, onda ne znam što dalje reći... Nema tajne, Danijel Jusup je jednostavno vrhunski trener.  

Kada podvučete crtu, ocjena sezone je...

- Osvojili smo naslov prvaka Hrvatske, igrali doigravanje ABA lige i osvojili regiju stilom igre, a u Kupu smo ispali od kasnijeg pobjednika za jednu loptu koja se vrtila po obruču. Valja se sjetiti kakvi su bili komentari na složenu momčad u osmom mjesecu prošle godine i do čega smo sada dogurali. Imamo MVP igrača ABA lige i finala prvenstva Hrvatske, imamo najboljeg trenera HT Premijer lige i drugog najboljeg trenera ABA lige iza velikog Željka Obradovića, imamo rezultate... Mislim da ne možemo dati drugu ocjenu nego čistu desetku.

Koliki god ste toga prošli u Klubu, a bilo je tu doista svega, ovo mora da je ipak bila najnevjerojatnija sezona ikada, naročito otkada ste uskočila u "fotelju" direktorice. Kako ste sve to doživjeli?

- Sezona je po mnogočemu bila specifična, od smanjenja budžeta za igrače, preko blokade gradskog proračuna pa do promjene direktora i odlaska jednog bitnog igrača. No, isto tako je bila specifična i po stilu igre kojega smo cijelo vrijeme njegovali, premda ni ta igra nije privukla baš velik broj gledatelja na tribine, vjerojatno jer su ljudi bili zasićeni svime time što se događalo oko Kluba. Drago mi je da smo na kraju u finalu doživjeli pravu košarkašku feštu kakvu Zadar zaslužuje. Što se mene osobno tiče, nisam osjetila nekakvu promjenu odlazeći s jedne funkcije na drugu, jer moje obveze su i dalje bile 24 sata živjeti za zadarsku košarku i KK Zadar. I tako će ostati.

Sada se možemo vratiti na još nekoliko pitanja iz "tekuće problematike". Kada će biti raspisan natječaj za novog direktora ili direktoricu Kluba?

- Ovo je pitanje koje spada u domenu nadležnosti Nadzornog odbora pa ćete ga morati proslijediti njima.

Vidite li se u budućnosti i dalje na toj poziciji?

- U budućnosti se vidim i dalje u Košarkaškom klubu Zadar.

Koliko se plaća kasni igračima i radnoj zajednici?

- Prije svega, moram reći da smo sretni što smo sezonu dogurali do kraja i da igrači, nakon što su poslali opomene, nisu pravili probleme oko tih kašnjenja, očito svjesni da imaju posla s odgovornim ljudima i da im je naša riječ jamstvo. Na tome im od srca hvala! Što se tiče kašnjenja, igračima smo dužni četiri rate, plus premiju za osvojeni naslov prvaka Hrvatske, a radnoj zajednici smo u zaostatku dvije plaće i to za travanj i svibanj.

Kome je od igrača istekao ugovor, odnosno koji igrači imaju važeće ugovore s Klubom za sljedeću sezonu?

- Igrači koji su bili na rosteru prve momčadi, a imaju važeće ugovore su: Arijan Lakić, Krševan Klarica, Antonio Sikirić, Maksim Matulina i Ivan Njegovan. Svim ostalim igračima je istekao ugovor.

A trener?

- Trener Jusup također ima važeći ugovor za sljedeću sezonu, a obzirom da je osvojio naslov prvaka Hrvatske, vjerujemo da ima želju i obraniti ga.

I za kraj još nešto, ali nipošto manje bitno.

- Želim još jednom od srca čestitati našoj juniorskoj, kadetskoj i pretkadetskoj momčadi na čelu s trenerima i kompletnim stožerom, koji su također utkali sebe u cjelokupni ovosezonski uspjeh Kluba. Hvala i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da KK Zadar ove sezone ostvari ovo što jest, od naših sponzora, partnera, prijatelja kluba i naravno navijača koji čine Zadar Gradom košarke - zaključila je Vana Dundov.