Hrvatska
Prva domaća utakmica Cibone u FAVBET Premijer ligi

Prva domaća utakmica Cibone u FAVBET Premijer ligi

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

Gradski derbi s Cedevitom Junior

Nakon dvije uzastopne pobjede, košarkaši Cibone pokušati će nastaviti pobjednički niz ovog vikenda u FAVBET Premijer ligi, gdje ih čeka zagrebački derbi protiv Cedevite Junior s početkom u 21:00 sat.

Prošlog vikenda, Vukovi su ostvarili pobjedu u domaćem prvenstvu protiv Dubrovnika rezultatom 84:79, dok su u AdmiralBet ABA Ligi svladali SC Derby s 75:69. Ovaj vikend donosi novi izazov – dvoboj protiv ambiciozne i kvalitetne momčadi Cedevite Junior.

Trener Cibone, Bariša Krasić, osvrnuo se na predstojeći susret:

„Očekuje nas još jedan važan dvoboj ovog tjedna. Cedevita je ekipa koja je vrlo dobro posložena, s odličnim spojem mladih talenata i iskusnih igrača, a iza njih stoji stručan trenerski tim. U prvom kolu pokazali su visoku razinu igre i dominirali tijekom cijelog susreta. Iako imamo malo vremena za pripremu, svjesni smo što nas očekuje i moramo biti bolji nego u Dubrovniku ako želimo doći do pobjede.“

Jedan od ključnih igrača Cibone, Toni Ročak, dodatno je naglasio važnost timske igre:

„U dvoboju protiv Cedevite očekujemo dodatni iskorak u našoj igri, posebice u obrambenim zadacima i želji za pobjedom. Vjerujem da će naša igra reflektirati sav trud koji smo uložili i da će rezultat pokazati našu spremnost.“

Uz samu utakmicu, navijači i posjetitelji moći će uživati i u pre-game programu, gdje će juniori Cibone odmjeriti snage s juniorima Samobora. Ovaj uvodni susret pružit će priliku da publika upozna mlade nade hrvatske košarke te zagrije atmosferu pred gradski derbi.

Standings provided by Sofascore