Hrvatska
Prva gostujuća pobjeda Alkara

Prva gostujuća pobjeda Alkara

Autor: Ferata.hr

Bosco pao tek u završnici.

Važnu pobjedu Alkar je ostvario u Zagrebu protiv fenjeraša Bosca, što mu je bila prva gostujuća ove sezone, čime je ostao na najboljem putu prema direktnom osiguravanju opstanka. Iako je Alkar početkom drugog dijela imao višak od 16 koševa, odluka o pobjedniku pala je tek u posljednjoj minuti, piše portal Ferata.hr.

Bosco – Alkar 78:87 (25:21, 15:19, 17:26, 21:21)

Zagreb – Dvorana Trnsko.
Gledatelja: 150
Suci: Srđan Dožai, Alfred Jovović, Ivan Šverko

Bosco: Jularić (10), Buntić, Tušek, Vidović (9), Šeparović, Kuga, Palokaj (28), Vucić (12), Tomić, Primorac (11), Tešija (8), Herceg.

Alkar: Brown (18), Jurela, Pralija, Šimunović-Erpušina, Markulin (22), Marić (17), Šipić (7), Svalina, Šamadan, Žuljević, Vučić (23).

Relativno uspavano obje su momčadi ušle u susret, činilo se kako prvi period igre neće ponuditi osobit koš učinak, ali potom se otvorilo. Prvi su krenuli domaći, imali su i po četiri koša viška, ali od sredine četvrtine Alkar je podignuo ritam i serijom 7-0 došao do prednosti od 19:15. Tada su se kod Bosca razigrali Tešija i Palokaj te tricama preokrenuli i svojoj momčadi donijeli prednost nakon deset minuta igre (25:21).

Isti dvojac odvukao je zagrebačku momčad i do plus devet, koliko je bilo u dva navrata, ali tada odgovara i Alkar novom serijom, ovog puta od 11-0, u režiji Vučića, Marića i Browna. Iako se domaćin othrvao naletu Alkara, završnica poluvremena ovog je puta otišla na stranu sinjske momčadi, a rezultat svega bilo je po 40 koševa na svakoj strani.

Briljantno je Alkar odreagirao nakon povratka iz svlačionice. Serijom od 12-0, uz dvije trice i pogođen koš faul Markulina te jednom tricom Marića, sinjska je momčad natjerala domaćeg stratega na minutu odmora. Nevjerojatna tricaška kanonada nastavila se i u narednim minutama, još jednu zabio je Markulin, drugu Vučić, da bi potom i Marić pogodio za dva za velikih plus 16 (44:60).

Bosco se pribrao od po njih šokantnog otvaranja drugog dijela, vratio se u igru serijom od 8-0, da bi kraj četvrtine dočekao u minusu od devet koševa. Alkar se dosta mučio u uvodu posljednje četvrtine, više od tri minute bile su mu potrebne za prve koševe, što je domaćin iskoristio za približavanje na minus šest.

Tri minute prije kraja Primorac je iz nemoguće situacije zabio za minus dva, Alkar je ostao bez ideje u napadu, a domaćin je vrlo brzo dobio priliku i za poravnanje, ali srećom bacanja je promašio Palokaj dvije minute prije kraja. S druge strane Markulin je bio precizan, a to kao da je izbacilo iz takta domaće koji su počeli griješiti i time Alkaru pomogli da upiše prvu gostujuću pobjedu u sezoni.

S dvije pobjede u nizu Alkar će u sljedećem kolu biti domaćin Zadru.