Hrvatska
Prva gostujuća pobjeda Splita u sezoni

Prva gostujuća pobjeda Splita u sezoni

Dubrava je pala tek u završnici.

Evo i prve gostujuće pobjede "Žutih" u sezoni, Split je u Zagrebu u 6. kolu HT Premijer lige svladao Dubravu s 86:74 (13:16, 21:18, 22:21, 30:19). Dugo su se "Žuti" mučili sa žilavim i borbenim domaćinima, otpor je slomljen u samoj završnici utakmice kada je momčad Ante Grgurevića odigrala maksimalno u obrani. Prvi strijelac bio je Toni Perković s 15 poena (šest igrača imalo je dvoznamenkasti učinak), Mate Kalajžić imao je 8 asistencija, a Tomislav Gabrić ostvario je 9 skokova.

- Nismo igrali s pola snage, niti smo podcijenili Dubravu. Možda mogu naći razloge zašto smo igrali sporije, ali ne želim ih naći i tako tražiti neko opravdanje. Ritam koji smo igrali nije ritam kojem težimo, pa je Dubrava dobila samopouzdanje. To su momci koji znaju igrati košarku, imaju dva solidna visoka pod košem i kad uđeš u njihov ritam svakome će biti teško protiv Dubrave. Nismo otpočetka krenuli kako smo trebali i zato smo se do kraja mučili. Čim smo malo odigrali obranu, podigli intenzitet i pokazali malo karaktera riješili smo utakmicu. Očito je da neki moji igrači nisu svjesni da ako nisu sto posto unutra i motivirani ne možemo igrati protiv nikoga - rekao je Grgurević.

Split je igrao u sastavu Perković 15, Kalajžić 11, Rebić 2, Kedžo 5, Gabrić 10, Runjić, Marčinković 11, Šarić, Bajo 8, Morris 12, Rikić 12.

Foto: KK Dubrava