Hrvatska
Prva Grgurevićeva pobjeda začinjena sjajnim izdanjem Mate Kalajžića

Prva Grgurevićeva pobjeda začinjena sjajnim izdanjem Mate Kalajžića

Playmaker Splita je postigao 26 poena uz 89 posto šuta.

Ante Grgurević ostvario je svoju prvu pobjedu u seniorskoj karijeri na trenerskoj klupi, na Gripama je Split u 16. kolu HT Premijer lige svladao Bosco s 94:70  (22:24, 33:22, 17:15, 22:9).

- Nisam bio zadovoljan ulaskom u utakmicu. Nismo bili kao tim. Moji igrači imaju dosta dobre sposobnosti i očekujem da to pokažu na terenu - kazao je Grgurević.

No, nakon tog slabijeg ulaska u utakmicu Split je krenuo pojačanim ritmom. Mate Kalajžić je uz šut od 89 posto ubacio 26 poena (8 izborenih prekršaja, 5 ukradenih lopti) što mu je rekord u seniorima "Žutih", Pavle Marčinković ubacio je 19 poena, a vrijedi izdvojiti 9 poena mladog Lovre Runjića za 24 minute igre. 

No, tamnu sjenu na Grgurevićevo lice donio liječnički bilten. U momčadi nije bilo Bruna Rebića (ozljeda gležnja), Mauro Veljačić se nakon manje od četiri minute provedene u igri ozlijedio (gležanj), smetnje su osjetili Marčinković, Jukić i Kalajžić.

- Zadnjih sedam, osam minuta nisam imao koga staviti u igru. Moramo regenerirati momčad. U utorak idemo u Sloveniju, igramo protiv Domžala, nadam se da ćemo imati dva igrača u rotaciji i ja ću biti zadovoljan - rekao je Grgurević.

Trener gostiju Matija Brkljačić preuzeo je momčad dan prije utakmice sa Splitom.

- Pokušali smo ih na početku iznenaditi zonom, ali znali smo da će biti teško parirati Splitu. Svaka čast malom Mati Kalajžiću, odigrao je jako dobru utakmicu - rekao je Brkljačić.

Rezultati by SofaScore