Hrvatska
Prva izjava Simona nakon dolaska u Cedevitu Junior: Klub je to s ambicijama, a imam ih i ja iako mi je 38 godina

Prva izjava Simona nakon dolaska u Cedevitu Junior: Klub je to s ambicijama, a imam ih i ja iako mi je 38 godina

Veliko pojačanje

Kao što je poznato, jedan od najboljih hrvatskih košarkaša i dvostruki prvak Europe, Krunoslav Simon, pojačao je redove Cedevite Junior.

Iskusni 37-godišnji reprezentativac nakon fenomenalne europske karijere, u kojoj je posljednje dvije godine osvojio naslov prvaka Europe s Anadolu Efesom, odlučio se vratiti u svoj rodni Zagreb. 197 cm visok krilni igrač već ima iskustvo s glavnim trenerom Damirom Mulaomerovićem iz reprezentacije, i iz igračkih dana kad su dijelili svlačionicu u KK Zagrebu. Nakon Zagreba, Simon je svoje prvo inozemstvo iskustvo imao u Unicaji kod nekadašnjeg trenera Cedevite, Jasmina Repeše. Jednu sezone se zadržao u Španjolskoj, nakon toga odlazi u Lokomotiv Kuban na dvije godine. 2015. godine Kruno je potpisao ugovor s talijanskim Olimpia Milano gdje se zadržao dvije godine, nakon toga potpisao je za turskog velikana.

Sa svojim iskustvom, koje je stekao na najvišoj razini,  donijeti će puno toga izvan parketa mladoj ekipi Cedevite Junior. S takvim iskustvom može puno ponoći mladim igračima na koji način mogu postati bolji igrači i da bude idol ostalim mladim igračima u omladinskom pogonu.

Suradnja sa Simonom je potpisana na godinu dana.

“Kao što već znate odlučio sam karijeru nastaviti u jednom od zagrebačkih klubova. Nije bila lagana odluka, ali na kraju sam se odlučio za Cedevitu Junior. Odlučio sam se za Cedevitu Junior jer mislim da je klub vrhunski uređen, da je u klubu dobra atmosfera i rade puno s mladim igračima. Ja se nadam da s mojim iskustvom mladim igračima mogu pomoći i da budemo što bolji. Ja sam sretan što se priključujem Cedeviti Junior, sigurno je to klub koji ima ambicije, ambicije imam i ja, iako imam 38. godina. Baš se veselim ovoj suradnji i sezoni koja je pred nama.” izjavilo je novo pojačanje Cedevite Junior, Krunoslav Simon