Hrvatska
Prva liga: Brojna nova imena u Puli 1981

Prva liga: Brojna nova imena u Puli 1981

Autor: HKS

Ambicije su velike, ali treba ići korak po korak...

KK Pula 1981  dovela je pregršt novih igrača: Igor Stojanović je došao iz Universitasa, Kristijan Andabaka i Teo Šimović iz KK Istrauni, Toni Jelenković iz Zadra, Franko Koljanin dolazi iz Njemačke, Mark Sekulić iz Slavonskog Broda 1946 te Christopher Lee Hortman iz njemačkog Pro-B ligaša EN Baskets Schwelm.

Ovako sezonu u Prvoj muškoj ligi najavljuje trener Branimir Pavić: 

Momčad je sigurno kvalitetnija od one koju smo imali prošle sezone, ali to treba i pokazati na terenu kad krene ono pravo, jer jedno su prijateljske, a drugo prvenstvene utakmice. Zadovoljan sam kako dečki treniraju, dok ne mogu biti zadovoljan činjenicom da niti jednu pripremnu utakmicu zbog ozljeda i privatnih obaveza igrača nismo odigrali u istom sastavu. 

Imamo dobar kadar koji je konkurentan za ovu ligu, a to je najbitnije. Cilj uvijek mora biti najviši mogući, premda možda nije pametno u ovom trenutku pred igrače stavljati neko opterećenje. Sezona je duga, idemo izgurati dva mjeseca, pa ćemo u prosincu vidjeti gdje smo i što smo te se po tome i postaviti za dalje. Motivirani smo, i kod igrača i kod mene osobno postoje ambicije da nešto napravimo, ali treba ići korak po korak.

U prvom kolu Prve muške lige Pula 1981 gostuje u Zadru kod KK Jazine Arbanasi. Utakmica se igra u dvorani Jazine u nedjelju 7. listopada s početkom u 18:30 sati.