Hrvatska
Prva liga opet na parketu

Prva liga opet na parketu

Nakon pauze od tri tjedna Prva liga se nastavlja

Nakon tri tjedna pauze, utakmicama 6.kola nastavlja se Prva liga za košarkaše piše na web stranicama Košarkaškog Saveza Zagreb.

Od zagrebačkih klubova prvi će na parket Rudeš koji gostuje u Puli kod Istrauni.

-Mi smo u ovoj pauzi s dvije utakmice u Kupu Krešimira Ćosića zadržali kontunitet nastupa i rekao bih čak podigli formu. Odlazimo ekipi koja ima jaku individualnu kvalitetu što posebno pokazuju na domaćem parketu. Pobjeda u ovom susretu bi nam bila puno značila u nastavku sezone - kaže trener Milan Ličina.

Neporaženi Agrodalm odlazi u Virje kod domaćeg Podravca.

-Dobro nam je došla ova pauza da se malo osvježimo, ali nažalost Baran i Ceraj koji nisu igrali u Splitu nisu se još uspijeli zaliječiti. Čeka nas domaćin kojeg izuzetno respaktiramo i bez obzira na položaj na tablici nisam mišljenja da smo mi favoriti u ovoj utakmici. Naravno da želimo pobjediti i ja vjerujem da mi imamo kvalitetu koju možemo pokazati na parketu - naglašava trener Joško Garma.

Jedini domaćin je Bosco koji će u KC Dražen Petrović ugostiti Grafičar iz Ludbrega.

-Uvijek je nezgodno nakon pauze jer imaš osjećaj da prvenstvo počinje. Uspijeli smo se kompletirati i oporaviti od sitnih ozljeda. Činjenica je da Grafičar igra bolje na domaćem parketu, ali mislim da sve ovisi o nama, o našem pristupu. Uz puno agresivnosti i tranzicije s naše strane mislim da smo puno bliže pobjedi - kaže trener Matija Brkljačić koji je zatečen na putu prema bolnici gdje ga željno iščekuje supruga i treća prinova u obitelji te mu ovim putem čestitamo.

Raspored utakmica 6. kola Prve lige:

2.12. 2017. 15:30 h AKK Universitas - KK Šanac

2.12. 2017. 16:00 h Istrauni - Rudeš

2.12. 2017. 17:00 h  Borovo - KK Kvarner 2010

2.12. 2017. 18:00 h Gorica - KK Pula 1981

2.12. 2017. 18:00 h KK Podravac - Agrodalm

2.12. 2017. 18:00 h Bosco - KK Grafičar