Hrvatska
Prva muška liga: Cedevita 30, Dinamo 15 - prve polufinalne utakmice kao teniski meč

Prva muška liga: Cedevita 30, Dinamo 15 - prve polufinalne utakmice kao teniski meč

Autor: Saša Ćirić

Prvi set su osvojili Zagrepčani. Tko će osvojiti drugi?

Polufinalni dvoboji razigravanja za plasman u HT Premijer ligu započeli su danas, s prvim utakmicama na rasporedu u 18:00. Cedevita Junior je, kako smo već pisali, imala za gosta Ribolu iz Kaštela, dok je Dinamo Zagreb dočekao košarkaše Jazina. 

Prvo poluvrijeme je djelovalo kao da gledamo istu utakmicu podijeljenu na dva dijela. U oba slučaja domaća momčad se odvojila do kraja prve četvrtine (Vitamini su nakon prvih 10 minuta imali +17, Dinamo +15), a razlika na poluvremenima je bila identična - 22 poena razlike u korist domaćina. Gosti su čak i griješili u sličnom intervalu s dvoznamenkastim brojem izgubljenih lopti u prvom dijelu. Treća četvrtina se nastavila u sličnom tonu, domaćini su dizali prednost praktički sinkronizirano. No, u posljednjoj dionici Dinamo malo diže nogu s gasa, pa daje priliku mladim Zadranima da poraz učine kudikamo podnošljivijim. Posljednji napad Dinama počeo je na +13, što je prvi put od završnice prve četvrtine da su gosti došli na manje od 15 poena zaostatka. Dva bacanja za konačnih 104-89 zabija sjajni Marko Jurič (29 poena). Dobru rolu u dresu Dinama imao je i mladi Mateo Vidović (14 poena). Kod gostiju najefikasniji su bili bekovi s klupe, Maksim Matulina (16 poena) i Krševan Klarica (15 poena, 6 skokova) 

Na južnoj obali Save Cedevita Junior nije dozvolila Kaštelanima da se približe, te je slavila s visokih 88-58. Matej Bošnjak je za 19 postignutih poena iskoristio svega 11 lopti, čemu je dodao i 6 skokova. Emir Šabić je ubacio 16 poena uz 5 asistencija, a iskusni Sven Smajlagić dodao je double-double učinak (14 poena, 10 skokova). U redovima Ribole najistaknutiji su bili centri - Splitov igrač na posudbi Viktor Šarić (14 poena, 7 skokova) te nekadašnji igrač Zadra Frane Marasović (12 poena, 5 skokova).

Uzvratne utakmice na rasporedu su u subotu (Ribola Kaštela i Cedevita Junior igraju u 16:00) odnosno nedjelju (Jazine Arbanasi dočekuju Dinamo u dvorani 3 na Višnjiku u 17:00).