Hrvatska
Prva muška liga starta 1. listopada s četiri nova kluba. Evo rasporeda natjecanja

Prva muška liga starta 1. listopada s četiri nova kluba. Evo rasporeda natjecanja

Autor: HKS hks Photo: Marin Sušić/HKS

Donosimo i propozicije natjecanja

Novi klubovi u ligi su Sonik Puntamika i Vrijednosnice Osijek koji su pristigli iz HT Premijer lige i time zamijenili mjesta s Boscom i Dinamom, dok su se iz Druge muške lige za stepenicu više popeli Mladost i Stoja. U Drugoj muškoj ligi će se pak ponovno natjecati Amfora i Medveščak.

Prvo kolo je na rasporedu 1. listopada 2022., a prvi dio natjecanja završava 22. kolom 11. ožujka 2023.

U drugom dijelu natjecanja igraju se Liga za prvaka i Liga za ostanak. Ligu za prvaka igraju klubovi koji su u prvom dijelu natjecanja zauzeli 1. do  6. mjesto, a Ligu za ostanak klubovi od 7. do 12. mjesta. U oba slučaja igra se 10 kola i prenose se svi rezultati klubova iz prvog dijela natjecanja.

Iz Prve muške lige ispadaju dva posljednje plasirana kluba iz Lige za ostanak i u sezoni 2022/23 će nastupiti u Drugoj muškoj ligi regije kojoj pripadaju.

U trećem dijelu dio natjecanja – doigravanju sudjeluju dva kluba i to klubovi koji su zauzeli 1. i 2. mjesto u Ligi za prvaka. Utakmice se igraju na dvije pobjede, s tim da je domaćin prve utakmice bolje plasirani klub iz Lige za prvaka. Pobjednik doigravanja Prve lige ostvarit će pravo igranja u HT Premijer ligi u sezoni 2022/23, dok će poraženi klub finala doigravanja igrati dvije izlučne utakmice s pretposljednjim klubom Lige za ostanak HT Premijer lige za ulazak u HT Premijer ligu u sezoni 2022/23.

Raspored utakmica prvog i drugog kruga pogledajte OVDJE, a Propozicije natjecanja OVDJE.