Hrvatska
Prva muška liga: Vrijednosnice Osijek izborile treću finalu utakmicu, odluka pada u Rijeci

Prva muška liga: Vrijednosnice Osijek izborile treću finalu utakmicu, odluka pada u Rijeci

Autor: KK Vrijednosnice Osijek Photo: KK Vrijednonice Osijek

Tko će u FAVBET Premijer ligu, a tko na popravni s Škrljevom?

Vrijednosnice Osijek su u drugoj finalnoj utakmici doigravanja Prve muške lige slavile protiv Kvarnera 80:66.

Utakmicu su bolje otvorili gosti koji su u prvoj četvrtini imali vodstvo od 12 poena. U 12.minuti utakmice Brokeri su prešli u vodstvo (24:23) koje su držali do kraja susreta. Kvarner je otpor pružao u prvom poluvremenu koje je završilo rezultatom 40:35, dok se u nastavku njihova igra raspala. Vrijednosnice su dobrom igrom u oba smjera i energijom došle do +24 za 77:53.

Ekipa trenera Kujundžića je zasluženo pobijedila rezultatom 80:66. Kod domaćina najraspoloženiji bili su Ashton sa 25, Kujundžić 14 te Primorac 11 poena.

Vrijednosnice: Ashton 25, Kujundžić 14, Vladović 9, Bjelanović 5, Primorac 11, Tomić, Tomljenović, Dmitrović, Budimir 7, Šiško 9, Šuvak, Kotrulja.

Kvarner: Bile 12, Čakarun 13, Lisica 9, Jelenković 3, Marinelli 14, Vujasinović 3, Štemberger 3, Delpin, Vucić, Zelanto, Kostić, Đugum 9.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Domagoj Kujundžić: Ekipa koja je zasluženo bila prva tijekom ovog prvenstva, mi smo dva puta pokazali da možemo igrati s njima. Danas smo bili koncetriraniji i mislim da smo zasluženo pobijedili. Okrećemo se sljedećoj utakmici u Rijeci, šanse su podjednake no mislim da mi imamo psihološku prednost.

Trener Kvarnera – Branimir Pavić: Potpuno zaslužena pobjeda Osijeka. Osim prve četvrtine nismo bili dobri, strpljivi, ostatak utakmice protekao je u znaku Osijeka. Trebamo se spremiti jer za 3-4 dana igramo u Rijeci, bit će napeta utakmica, mi se nadamo pobjedi.

Odlučujuća utakmica finalne serije igra se u utorak, 30.04. u 18:00 sati u Rijeci. Pobjednik susreta direktno ulazi u Premier ligu, dok će poraženi igrati još dvije utakmice sa Škrljevom u kvalifikacijama za ulazak u Premier ligu.