Hrvatska
Prva pobjeda prve Cedevite u Premijer ligi

Prva pobjeda prve Cedevite u Premijer ligi

Autor: KK Cedevita

Vitaminima pobjeda i četvrto mjesto...

U 21. kolu HT Premijer lige Cedevita je u gostima pobijedila Goricu 92:75. Momčad trenera Slavena Rimca već na kraju prvog poluvremena vodila je 50:34. Gorica se do kraja nije predala, u 26. minuti bila je na -7, no Cedevita je konstantno držala prednost. U zadnjih 10 minuta gosti su ušli s +20 i naposljetku su utakmicu mirno priveli kraju.

Za Cedevitu je Edo Murić upisao 18 poena i tri skoka, Jakov Mustapić ubilježio je 15 poena, tri skoka i četiri asistencije, Toni Perković 13 poena, četiri skoka i tri asistencije, a Ivan Ramljak (9 skokova) i Karlo Žganec (5 skokova) ubacili su po 10 poena.

Od momčadi koja je nastupala u Eurokupu i ABA ligi večeras u sastavu Cedevite nisu bili Justin Cobbs, Jacob Pullen, Toni Katić i Marko Banić.

Goricu su predvodili Ivan Vučić sa 18 poena te Marko Baković s 14 poena i četiri skoka.

Gorica – Cedevita kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Mislim da smo imali dobar, angažiran, ulazak u utakmicu. S obzirom na stanje i atmosferu u Gorici, koja je pobijedila zadnjih šest utakmica, logično je da su htjeli što skuplje prodati svoju kožu. Odigrali su, pogotovo početak treće četvrtine, dosta pametno, racionalno i u nekim stvarima nas čak i iznenadili. Međutim, opet je presudila naša veća kvaliteta. Zadovoljan sam pobjedom, ali, kažem, puno to lakše izgleda nego što je stvarno bilo."

Edo Murić, krilni igrač Cedevite: "Danas je bila teška utakmica. Ne pokazuje možda rezultat da je bila teška, ali moram priznati da su oni igrali super i da su dobra ekipa. Oni su nam odmah dali do znanja da hrvatskom prvenstvom mamo igrati na 150%, kao što smo igrali i sve utakmice dosad, a tako su nas treneri i spremali. Mi smo izašli kao da igramo ABA ligu ili Eurokup i pokazali smo da sezona još nije gotova, da imamo još jedan cilj i da ćemo napraviti sve što je u našoj moći da osvojimo domaće prvenstvo."

Rezultati by SofaScore