Hrvatska
Prva pobjeda Ribole u novoj sezoni

Prva pobjeda Ribole u novoj sezoni

Autor: KK Pula 1981

Pula pala na domaćem terenu.

U susretu 6. kola Prve muške lige 2018/19 košarkaši Pule 1981 poraženi su na svom parketu od Ribole Kaštela konačnim rezultatom 74:82, a gostima je to prva pobjeda u sezoni.

Bijeloplavi su dobro otvorili susret te nakon prve četvrtine vodili 6 razlike (23:17), no gosti iz Dalmacije do velikog odmora preokreću rezultat u svoju korist te na predah odlaze pri minimalnom vodstvu 39:42.

U nastavku borba koš na koš, kompletna treća četvrtina protječe u egalu, kao i polovica posljednje. U samoj završnici, Ribola pogađa nekoliko krucijalnih šuteva i Puležani se više ne uspijevaju vratiti u susret koji odlazi na stranu gostiju (74:82).

Kod Puležana se osjetio izostanak ozlijeđenog Tonija Jelenkovića, on je s tribina bodrio suigrače u društvu novopridošlog Amerikanca Henrya Frencha za kojeg nije na vrijeme stiglo izlazno pismo kako bi imao pravo nastupa. Strijelce Bijeloplavih predvodio je Kristijan Andabaka s 25 postignutih koševa i 7 skokova, Vedran Pušić dodao je 17, dok su Kaštelane do pobjede vodili Marin Vručinić s 22 koša i 5 asistencija te Martin Bilandžić s 21 košem i 7 skokova.

Trener Pule 1981 Branimir Pavić nakon susreta je izjavio: "Bili smo u igri do nekoliko minuta prije kraja, odigrali smo borbeno no nije bilo dovoljno. Na kraju su gosti pogodili, za razliku od nas, nekoliko bitnih šuteva i prelomili susret u svoju korist. Čestitam Riboli na zasluženoj pobjedi."

U sljedećem kolu Puležani, koji sada imaju skor 2-4, gostuju u Zadru kod Sonik Puntamike koja je u dramatičnoj završnici na gostovanju nanijela prvi poraz u sezoni zagrebačkoj Dubravi.


PULA 1981 - RIBOLA KAŠTELA 74:82

Pula 1981: Stojanović 8, Sekulić, Marinović, Marić 7, Andabaka 25, Gligorović 4, Grašo 6, Grgić, Koljanin 7, Pušić 17; trener: Pavić.

Ribola Kaštela: Vidović, Roso 5, Biočić 10, Bilandžić 21, Snader, Krešić, Bare, Marasović 10, Vručinić 22, Đirlić, Rašetina 8, Pruže 6; trener: Biočić.