Hrvatska
Prva pobjeda Sesveta, double-double učinak Darija Papka

Prva pobjeda Sesveta, double-double učinak Darija Papka

U 3.kolu Prve muške lige Sesvete su upisale prvu pobjedu.

U zagrebačkom dvoboju oni su kao gosti nadigrali Zapruđe 79:65. Odlično otvaranje Sesvećana (19:7) koji su na krilima Babića, Oršanića i Papka dominirali veći dio prvog poluvremena. U 14.minuti bilo je 31:19, a najbolji period igre Zapruđa je bila završnica druge četvrtine kada su do odmora gotovo stigli goste (36:39).

Ključni trenuci susreta dogodili su se u trećoj četvrtini koju su Sesvete otvorile serijom 14:2 i nakon trice Mislava Oršanića povele 53:38. Nešto kasnije Dario Papak je ubacio tricu za +20 (64:44). Posljednja četvrtine bila je tek formalnost za Sesvećane koji slave prvu prvoligašku pobjedu.

Papak je ubacio 19 poena uz 10 skokova i 5 asista. Philip Babić je dodao 16 uz 6 asista, Franko Dugandžić 13, a Oršanić 12. Kod Zapruđa koje je s klupe u ulozi trenera vodio kapetan Filip Stanić nešto bolji od os ostalih su bili Niko Gril s 14, Ivan Penić s 12 (9 sk) i Paško Vrlika s 10 poena (7 sk).

- Ušli smo sporo u utakmicu gdje su su Sesvete odvojile na početku. Nakon prvog poluvremena opet smo imali loš ulazak u treću četvrtinu gdje su oni prelomili utakmicu i održali prednost do kraja. Moramo se skupiti i slijedeće kolo u Zadar krenuti i pokušati se što prije vratiti na pobjednički put - kazao je Stanić nakon susreta, a puno više razloga za zadovoljstvo imao je trener Sesveta Tomislav Vouk:

- Mislim da smo odigrali konačno cijelu utakmicu onako kako smo zamislili, a to je agresivno u obrani i to je na kraju urodilo plodom. Sada nas čekaju susreti protiv klubova koji su u samom vrhu, ali mi svaku utakmicu želimo ostaviti srce na parketu i ako bidemo igrali kao danas možemo se nadati novim pobjedama.