Hrvatska
Prva pobjeda Šibenke, Alkar s -20 došao do egala, ali nije uspio preokrenuti susret

Prva pobjeda Šibenke, Alkar s -20 došao do egala, ali nije uspio preokrenuti susret

Autor: Šibenski portal Photo: Milan Balaban/GKK Šibenka

Dalmatinski derbi na Baldekinu

Šibenka je upisala prvu pobjedu u novoj sezoni, računajući i domaće prvenstvo i ABA 2 ligu. Na Baldekinu je u četvrtom kolu Premijer lige svladala Alkar sa 83:75, javlja Šibenski portal.

Narančasti, koji su i dalje bez Paića, Pleadina, Topolovića i Howarda, najveći dio posla odradili su u drugoj četvrtini. Nakon prve su bili dva poena u minusu (22:24), a onda su zagospodarili parketom. Zaigrali su agresivnije u obrani, lopta je išla brže, otvorio se i dalekometni šut, a rezultat je bio da je Milačićeva momčad na pauzu otišla 54:39 vodstvom.

U nastavku je Šibenka otišla i na +20, ali se Sinjani dvije minute prije isteka treće četvrtine na podnošljivih deset razlike (69:59). Nakon minute odmora narančasti uspijevaju zaustaviti nalet gostiju i u posljednjih deset minuta ulaze s 73:59 vodstvom. A onda su se stvari u zadnjoj dionici zakomplicirale. Tri minute prije kraja Alkar se primaknuo na samo četiri poena minusa (75:71), ali Šibenka nije dozvolila potpuni preokret i prva pobjeda spremljena je u džep.

Kod pobjednika Mandalinić je ubacio 20, Klarin 17, Skorić 14, kod poraženih Bissainthe je zabio 20, Green 15, Vučić 14 poena.

U sljedećem kolu domaćeg prvenstva Šibenka gostuje kod Dubrovnika.

Standings provided by Sofascore