Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Prva pobjeda Škrljeva u sezoni. I to međunarodna

Prva pobjeda Škrljeva u sezoni. I to međunarodna

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Alpe Adria Cup

Košarkaši klub DepoLink Škrljevo zabilježio je prvu službenu pobjedu u novoj sezoni savladavši u okviru 3. kola Grupe C Alpe Adria Cupa austrijski Kapfenberg Bulls rezultatom 90:77.

Drugom tricom i ukupno desetim košem postignutim sa sirenom Sandro Antunović donio je prvo vodstvo DepoLink Škrljeva i prednost Zelenima nakon prvih deset minuta 21:19. Prije toga prva četvrtina protekla je u gotovo stalnom vodstvu Kapfenberg Bullsa, koji je imao u dva navrata plus šest 12:6 i 14:8, ali i  uz četiri izjednačenja rezultata. Kod gostiju iz Austrije prednjačio je Amin Adamu koji je postigao osam koševa.

Početak i nastavak druge četvrtine u znaku je Zelenih, koji u 13' imaju plus osam 30:22. Antunović je ubacio treću tricu, Vigo Bart dvicu i tricu, te se odmah lakše disalo na klupi domaćina. Drudi dio četvrtine domaćin odlazi na dvoznamenkastu prednost, pa tako u 16' na semaforu stoji plus deset 37:27. Najveća prednost DepoLink Škrljeva bila je početkom dvadeset minute kada su imali plus četrnaest 48:34, da bi se na veliki odmor otišlo rezultatom 48:36. Najučinkovitiji nakon prvih dvadeset minuta bili su Antunović kod domaćina i  kapetan gostiju Brad Greene sa 13 postignutih koševa.

U trećem periodu igre domaćin održava prednost, držeći goste na odstojanju od devet do četrnaest razlike, da bi u 17' tricom Martina Jelića otišao i na plus sedamnaest 64:47. Noa Svoboda predvodio je strijelce kod Škrljeva pogodivši u toj četvrtini 11  koševa uz dvije trice. Iako Zeleni na isteku trideset minute imaju prednost 70:55, najveća je bila u 17' kada su imali plus devetnaest 66:47, te minutu kasnije 68:49.

Na otvaranju posljednje četvrtine DepoLink Škrljevo na krilima Svobode, koji postiže dvije trice za redom odlazi u 34' na velikih 23 razlike pri rezultatu 82:59.

Do kraja utakmice trener Damir Rajković izrotirao je ekipu, pa je po prvi puta u službenoj utakmici u igru ušao i Robert Kujundžić.

Najučinkovitiji na utakmici bili su igraći Kapfenberg Bullsa Adamu i Green sa 23 postignuta koša, dok su kod DepoLink Škrljeva prednjačili Svododa sa 19, Antunović sa 15 i Jelić sa 14 koševa.

DepoLink Škrljevo: Bešić, Jelić 14, bart 9, Kujundžić, Rajčić 9, Antunović 15, Ramme 8, Smojver 12, Butorac 2, Rajković, Čosić 2, Svoboda 19.

KAPFENBERG Bulss: Podany, Zapf 4, Carter 3, Grigić 4, Adamu 23, Greene 23, Hansen, Voetsch, Okoro 2, Flood18.