Hrvatska
Premijerna pobjeda Zaboka u Premijer ligi, Šibenčani još čekaju prvo slavlje

Premijerna pobjeda Zaboka u Premijer ligi, Šibenčani još čekaju prvo slavlje

Autor: Saša Ćirić Photo: Milan Balaban

Važna pobjeda za Radulovićevu momčad.


U susretu 3. kola HT Premijer lige Zabok je s rezultatom 75-81 slavio protiv Šibenke na Baldekinu.

Dva kola, dva poraza. Skor je to s kojim su u današnji susret ušle momčadi Šibenke i Zaboka. Premda do kraja prvenstva ima još puno kola, bodovi iz ove utakmice nosili su dvostruku težinu. Osim prednosti nad direktnim konkurentom na tablici, pobjednici bi dobili psihološki boost uoči nastavka domaćeg natjecanja. Mlada šibenska momčad je uz dva poraza u Premijer ligi upisala i jedan u Alpe Adria Cupu, pa treneru Damiru Milačiću nije preostalo ništa drugo no galvanizirati svoje igrače uoči ovog važnog dvoboja.

Od ostalih vijesti, valja istaknuti činjenicu da je Baldekin nakon višemjesečne agonije s ne baš najbolje funkcionirajućim semaforom napokon dobio pravu zamjenu. U pomoć je uskočio HKS, koji je dvorani Baldekin ustupio dio velikog semafora s kvalifikacijskog turnira za OI u Splitu.

Sama utakmica je protekla u rezultatskoj neizvjesnosti praktički od prve do posljednje minute. Zabočani su najbolje kotirali sredinom druge četvrtine, u kojoj su došli do +9 (22-31). Šibenčani su, s druge strane, najveću razliku ostvarili u prvoj polovici posljednje dionice (66-59). Bio je to susret u kojem su se momčadi čak 16 puta izmijenile u vodstvu i deset puta bile izjednačene. Ipak, više iskustva i znanja u završnici su pokazali igrači gostiju, koji su dvije i pol minute prije kraja zaostajali dva posjeda (75-71). Zdravko Radulović je pozvao minutu odmora, nakon koje Marin Vručinić iskorištava slabu komunikaciju šibenske obrane i potpuno neometan s centralne pozicije pogađa tricu za minimalni zaostatak Zabočana. Promašivali su nakon toga Šibenčani s distance, prvo Adnan Arslanagić, nakon njega i Pavao Paić. Na drugoj strani Bruno Levanić-Kutni dovodi goste u vodstvo, pa Milačić koristi svoju posljednju minutu odmora. Paić u prvom napadu nakon minute odmora iz teške pozicije ne uspijeva pogoditi, a Levanić-Kutni uzvraća na drugoj strani prekršajem u napadu. Ključni trenutak završnice bio je šibenski napad tridesetak sekundi prije kraja. Dodavanje Ivana Gulina presijeca Vručinić, lopta dolazi pod koš do sjajnog Antonija Črnjevića koji pogađa i tjera Patrika Jambrovića na prekršaj. Najgori dio priče za Šibenčane je da u tom trenutku nisu imali iskorišten bonus. Črnjević pogađa i dodatno slobodno bacanje, dok s druge strane Arslanagić promašuje tricu. Loptu hvata iskusni Veljko Budimir, koji sa zvukom sirene potvrđuje pobjedu gostiju.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Črnjević (22 poena, 6 skokova) i Budimir (17 poena), dok su kod domaćih prednjačili Arslanagić (17 poena) te Jambrović (9 skokova) i Paić (8 skokova) s po 15 dodanih poena.