Hrvatska
Prvi rezultati 'nove zore' splitske košarke: Zadrani pružili ruku

Prvi rezultati 'nove zore' splitske košarke: Zadrani pružili ruku

Autor: Branko Tabak

Kad se male ruke slože...

Zanimljiv projekt splitskih košarkaških znalaca i entuzijasta Alena Koludrovića, Hrvoja Henjaka i Ante Grgurević počeo je donositi prve vidljive rezultate. 

- Glavni nam je cilj pokušati stvoriti simbiozu klubova koji igraju u nižim rangovima natjecanja i skrenuti pozornost odgovornih da se o njima treba više brinuti. Pošto i sam radim u, uvjetno rečeno, manjem klubu znam kakva je situacija. Želimo u suradnji s KK Split kao nositeljem kvalitete ostvariti bolju suradnju. To nam je svima u interesu. Nama su pretkadeti i kadeti u fokusu. Nećemo pritom zanemariti niti juniore, no smatram da su oni već uvelike oblikovani igrači koji idu prema seniorima. Iako su juniori i dalje mladi momci, to su već u velikoj mjeri formirani igrači kojima ne možeš toliko toga promijeniti. S druge strane, u pretkadetima i kadetima se stvaraju zdrave navike. Jako je bitno usuglasiti način i sustav rada u mlađim kategorijama i u tome se ne smije puno pogriješiti, izjavio je svojevremeno u intervjuu za Basketball.hr Koludrović najavljujući suradnju sa savezima i klubovima iz obližnjih sredina, poput Zadra i Šibenika.

Početak mjeseca lipnja donio je susrete selekcija pretkadeta i kadeta splitskog saveza, dakle igrača koji ne participiraju u KK Split, s vršnjacima iz KK Zadar.  

Pretkadeti su bili bolji od KK Zadar i slavili 75-52, dok su kadeti poraženi 77-85. 

- Okupljanje je prošlo u iznimnom sportskom druženju i lijepoj organizaciji koju je pratio i sportski dekor dvorane Gripe. U srazu s KK Zadar smo primijetili niz perspetivnih pojedinaca iz nižerazrednih klubova kako u kadetskoj i izuzetno u predkadetskoj selekciji Županijskog saveza. Bitno je uočeno da potencijal koji je iskazan može biti podignut na znatno veću razinu angažmanom svih košarkaških djelatnika u našoj županiji, tako da ćemo pokušati uskoro organizirati dolazak nekog od naših eminentnih trenera koji bi demonstrirali kakav bi rad trebao uslijediti u klubovima da se potencijal podigne na višu razinu. Usporedo s tim selekcija će pokušati odigrati još poneku utakmicu. Ovom prilikom željeli bi istaknuti odlično i zanimljivo druženje uz košarkaške teme bivših igrača i trenera iz Splita i Zadra što je bio i jedan od ciljeva ovih okupljanja jer smatramo da je to bitan detalj u napretku hrvatske cjelokupne košarke.Sa zadovoljstvom bi spomenuli neka imena koja su bila na Gripama. Iz Zadra to su bili Petar Popović, Toni Dijan, Branimir Longin, Marko Selin kao i trener prve ekipe Zadra Ante Nazor.

Iz naše Županije odazvali su se Damir Tvrdić, Hrvoje Henjak, Ante Grgurević, Charli Mandić, Boris Jaman, Ante Marović, Ante Bilić, Ante Ivančić, Srđan Subotić, Alen Koludrović, Stipe Blajić...

Ovim putem zahvaljujemo Heleni Milić iz KK Split na organizaciji događanja kao i tajniku saveza Damiru Basariću. Da bi mladi košarkaši Zadra i njihovo stručno vodstvo bili na nivou primljeni zahvaljujemo hoteljeru i ugostitelju Mladenu Božikoviću iz Podstrane velikom zaljubljeniku u košarku i tajniku KK Mislav Anti MilkovIću, istaknuli su voditelji projekta Alen Koludrović, Hrvoje Henjak i Ante Grgurević.