Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Prvo u Charlotteu, a onda u Lijepoj Našoj! Bivši igrač Cibone dovodi američke košarkaše u Hrvatsku

Prvo u Charlotteu, a onda u Lijepoj Našoj! Bivši igrač Cibone dovodi američke košarkaše u Hrvatsku

Autor: Paulo Sarić

Sudar svjetova i različitih košarkaških filozofija.

Igranje košarke otvara bojna vrata i u poslovnom svijetu, a tome svjedoči i primjer Brandisa Raleyja-Rossa, bivšeg igrača Cibone i Mornara iz Bara. Iskusni američki razigravač koji je početkom prošlog ljeta najavljivan kao veliko pojačanje aktualnog hrvatskog prvaka ušao je u poslovne vode te će sa svojom kompanijom Immaculate Training 9. lipnja organizirati trening-kamp u Charlotteu na kojem će sudjelovati velik broj košarkaša: od onih koji su već skupili bogato iskustvo igranja u Europi i na ostalim kontinentima, pa sve do onih koji su friško izašli sa sveučilišta te počinju graditi svoj košarkaški put.

Osim činjenice da se radi o bivšem 'Cibosu', domaću bi košarkašku javnost moglo zaintrigirati i da će izabrana ekipa s kampa u Charlotteu u rujnu gostovati u Hrvatskoj gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica s domaćim momčadima.


Svi zainteresirani, bilo da se radi o trenerima, skautima ili pukim košarkaškim sladokuscima, kamp će moći pratiti preko live-streama, dok će najbolje polaznike u posljednjim tjednima ljeta moći pogledati i uživo u hrvatskim dvoranama.

- Za vrijeme svog boravka u Zagrebu došao sam na ideju da momke dovedem u Hrvatsku. Imate puno zanimljivih igrača te mi je vrlo interesantna ideja da mladićima koji pohađaju moj kamp pružim priliku da se okušaju protiv europske konkurencije. Također, na ovaj će način zainteresirani treneri i skauti moći igrače vidjeti na djelu i stupiti s njima osobno u kontakt – izjavio je 32-godišnjak koji je početkom sezone organizirao napade hrvatskog prvaka.

Raley-Ross je prošlu sezonu započeo u Ciboni, da bi nakon odlaska iz Zagreba igrao u Al-Ittihadu u Libiji, klubu koji je vodio naš proslavljeni trener Željko Pavličević kojem je pomoćnik bio Luka Bujas. Sezonu prije igrao je za Mornar iz Bara gdje je bio jedan od najboljih igrača u povijesnoj sezoni kluba u kojoj je osvojen naslov prvaka Crne Gore.

Live-stream i više informacija o samom kampu možete naći na Facebook stranici Immaculate Training.