Hrvatska
Pula 1981 dovela novo pojačanje

Pula 1981 dovela novo pojačanje

Autor: Paulo Sarić

Iskusni će centar popuniti rupu pod obručima nastalu odlaskom Vedrana Pušića.

Nakon dovođenja bivšeg igrača KK Zadar i nekadašnjeg mladog hrvatskog reprezentativca Tonija Jelenkovića te američkog razigravača Montela Williamsa, KK Pula 1981 doveo je još jedno pojačanje.

Prije nekoliko dana redove istarskog prvoligaša pojačao je iskusni Teo Šimović. Visoki košarkaš rodom iz Ljubuškog u karijeri je nosio dresove klubova iz brojnih država, a ponajbolje je partije pružao u mađarskom ZTE-u gdje je bio na prosjecima od 17.6 koševa i 8.7 skokova po susretu. Hrvatskim je ljubiteljima košarke vjerojatno najpoznatiji iz razdoblja kada je uspješno nosio dres riječkog Kvarnera 2010 te bio latentna opasnost protivničkim redovima.

Prošlu je sezonu također odradio u Puli, igrajući za Istrauni gdje je u Prvoj muškoj ligi bio na prosjecima od 14.2 poena i 7.1 skoka po susretu.

Zanimljivo je dodati da je tijekom dugogodišnje karijere već surađivao s trenerom svog novog poslodavca Branimirom Pavićem koji ga je vodio u kosovskoj Peji.

Puližani će u nadolazećoj sezoni biti jedina istarska momčad u drugom razredu hrvatske košarke, a s pripremama počinju već u ponedjeljak 27. kolovoza u 19 sati.