Hrvatska
Pula 1981 je unutar 24 sata potpisala ugovore s četiri igrača

Pula 1981 je unutar 24 sata potpisala ugovore s četiri igrača

Autor: KK Pula 1981

Jedan je produžio suradnju, jedan se vratio u klub, a dvojica su prinove.

Playmaker Košarkaškog kluba Pula 1981 i ove će sezone biti Martin Klepo, 20-godišnjak iz Oklaja blizu Šibenika. 193 centimetara visoki bek u prošloj je sezoni za Bijeloplave odigrao 366 minuta u Prvoj muškoj ligi te 75 minuta u Kupu Krešimira Ćosića, uz prosjek od 7,4 koševa i 2,3 asistencije po utakmici.

"Pula 1981 se pokazala kao vrlo ozbiljan klub u svakom pogledu i sretan sam što ću i u novoj sezoni biti dio ekipe" - izjavio je nakon potpisivanja ugovora Klepo. "Sezona će biti specificna, pandemija je ostavila traga i u sportu, prije svega se nadamo da ce se sve regularno odigrati. U svakom slučaju, mi smo spremni i motivirani te ćemo uz maksimalan angažman pokušati postići ozbiljne rezultate".

Novi igrač Pule 1981 perspektivni je 18-godišnji Filip Gustovarac, playmaker rođen 11. prosinca 2001. godine. Trener Sandro Nicević  će tako imati na raspolaganju mlad i kvalitetan tandem organizatora igre.

Filip Gustovarac

183 centimetara visoki bek dolazi iz prijateljskih redova Košarkaškog kluba Stoja u kojem je osim posljednje juniorske sezone odigrao i čitav omladinski staž, dok je pretprošle sezone branio boje Kastva u A2 ligi Zapad te riječkog Kvarnera 2010 u juniorskoj konkurenciji.

"Iznimno sam zadovoljan dolaskom u Pulu 1981, stepenica je to više za mene s obzirom na to da se radi o prvoligaškom klubu s visokim ambicijama" - objašnjava za klupske stranice Gustovarac. "Veselim se nadolazećoj sezoni, očekujem dobru kemiju u ekipi, a samim time će stići i rezultati, nema sumnje da ćemo dobro trenirati i siguran sam da ćemo se ravnopravno boriti sa svim ostalim ekipama".

Nakon četiri godine uspješnog studija u Sjedinjenim Američkim Državama u redove Pule 1981 vratio se Niko Travica, bivši junior Bijeloplavih, danas 22-godišnjak koji je prošlu sezonu odigrao za Cardinal Stritch Universityju iz Milwaukeeja. Studij međunarodnog biznisa i sportskog menadžmenta okončan je zasluženom diplomom pa će se 201 centimetara visoki Puležan ove sezone posvetiti prvoligaškoj košarci u matičnom klubu.

Niko Travica

"Super je osjećaj ponovo biti u redovima kluba u kojem sam odrastao, ne mogu dočekati da počne sezone" - nije krio oduševljenje Travica nakon potpisa ugovora. "Veoma mi je drago da se klub dignuo na jednu zaista ozbiljnu razinu dok sam bio na fakultetu, mnogo se toga promijenilo u posljednje četiri i pol godine koliko me nije bilo, neki moji bivši suigrači su sada u Upravi kluba, no, ekipa je mlada i željna rada i napredovanja".

O očekivanjima za nadolazeću sezonu bivši kapetan juniorske ekipe Bijeloplavih naglašava: "Zaista ne znam što očekivati od protivnika s obzirom na to da nikada nisam igrao ovu ligu, međutim, nema sumnje da će naša momčad biti kvalitetna, konzistentna te da ćemo se moći nositi sa svima. Na kraju krajeva, sve je na nama, budemo li ozbiljno radili očekivanja će se i ostvariti".

Najnovija akvizicija u momčadi trenera Sandra Nicevića je Pere Juran, 190 centimetara visoki bek koji je prošlu sezonu proveo u Španjolskoj gdje je nastupao za Cartagena Estudiantes i Caja Rural de Zamora, dok je prije toga u karijeri osim u Hrvatskoj igrao i u Njemačkoj, Irskoj te Sjedinjenim Američkim Državama.

Pere Juran

"Nakon nekoliko sezona u inozemstvu odlučio sam se za povratak u Hrvatsku, očekujem zanimljivu i svakako uspješnu sezonu sa što više pobjeda" - objašnjava 24-godišnji igrač s Murtera koji je prve košarkaške korake odradio u Zadru.

Na pitanje zašto baš Pula Juran je decidiran. "S obzirom na to da mi je želja bila vratiti se u Hrvatsku, Pula 1981 se nametnula kao jedan stabilan i zdrav klub s kojim sam brzo našao zajednički jezik. Navijačima mogu obećati da će ove sezone u Domu sportova Mate Parlov moći gledati borbenu, lijepu i zanimljivu košarku".