Hrvatska
Pula 1981 u osmini finala Kupa, oslabljeni Gospari pali u samoj završnici

Pula 1981 u osmini finala Kupa, oslabljeni Gospari pali u samoj završnici

Autor: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik Photo: Tonči Vlašić Dubrovački vjesnik

Kup Krešimira Ćosića.

Košarkaši Dubrovnika nisu uspjeli izboriti osminu finala Kupa Hrvatske 'Krešimir Ćosić'. Tri dana nakon pobjede u Čakovcu protiv Međimurja, vodećeg sastava Druge hrvatske lige – sjever, poraženi su u drugom krugu s 97:89 u Puli od Pule 1981., sastava, koji je, kao i Dubrovnik, član Prve hrvatske lige, piše Dubrovački vjesnik.

Dubrovnik je dobio prvu četvrtinu s osam koševa razlike (28:20), a domaćin istom razlikom drugu četvrtinu (25:17). U trećoj opet bolji Dubrovnik (25:23). Pula 1981. zadnju četvrtinu otvorila s 10:0, a nakon što je minutu i pol prije kraja utakmice Dubrovnik došao na koš zaostatka, zaključila je utakmicu sa 7:0 te izborila prolaz dalje.

Pet minuta prije kraja Dubrovnik je ostao zbog pete osobne bez Petra Dubelja, potom vrlo brzo i bez Antoniia Petrovića, a na kraju i bez Ivana Vodopije. Trener Željko Vreća zbog ozljeda nije mogao računati na centra Mladena Primorca, te na Nikolu Došena. Nije bilo ni Tonija Mustapića. 

Vodopija je bio prvi strijelac (23 koša) i skakač Dubrovnika (12 skokova), Petar Koprivica i Dubelj su imali po šest asistencija, a jednu manje Vlaho Raguž. Dubelj je ubacio 19 koševa i imao pet skokova, Raguž je postigao 12 koševa te imao četiri skoka, Ivan Perković je ubacio 18 koševa, imao tri skoka i četiri asistencije, Paolo Antonio Urukalo je utakmicu zaključio sa 7 koševa, Niko Stasjuk i Jakov Vujičić s po 4, a Petrović s 2 koša.