Hrvatska
Pula u dramatičnoj 'preokret' završnici pobijedila Sesvete

Pula u dramatičnoj 'preokret' završnici pobijedila Sesvete

Papak promašio šut za pobjedu gostiju.

U 14.kolu Prve lige košarkaši Sesveta su tijesno poraženi u Puli 85:83. U dramatičnoj završnici domaćini su upisali vrijedne bodove, a Sesvetama je ostala velika žal u možda i posljednjoj utakmici da uhvate nadu u ostanak među prvoligašima.

Puljani su puno bolje otvorili utakmicu i na krilima Matije Bilalovića i Martina Klepe poveli 27:11, a nakon što se razigrao Dario Papak sastav Tomislava Vouka je do kraja prve četvrtine prelomio prednost domaćina (30:22). U drugoj četvrtini Sesvećani su uhvatili rezultatski priključak, a nakon trice Ivana Perkovića zakratko i poveli 39:36. Pula 1981 je s prednošću 51:48 otišla na odmor, a nastavak susreta je ponudio veliku neizvjesnost i rezultatske obrate. Imali su Puljani prednost 76:71 na ulasku u posljednjih šest minuta kada je uslijedila serija Sesvećana 10:0 za 81:76. Sve je započeo Papak, a nastavili Perković, Luka Žgela i Matej Krajačić. Puljani su uzvratili tricama Evana Wardlowa i Bilalovića te poveli 84:83. Poslije minute odmora trenera Sesveta tricu je promašio Philip Babić, a Bilalović ubacio jedno bacanje da bi Papak neuspješno tricom pokušao donijeti pobjedu Sesvetama.

Bilalović 31, Klepo 17 i Wardlow 13 su predvodili domaćine, a kod Sesveta Papak je ubacio 27 uz 22 skoka. Perković je dodao 16, a Babić 11 uz 8 asista.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore