Hrvatska
Regija
Pullen na treningu izgleda dobro, a kako će to izgledati na utakmci protiv Crvene zvezde?

Pullen na treningu izgleda dobro, a kako će to izgledati na utakmci protiv Crvene zvezde?

Autor: KK Cedevita

Vratio se Toni Katić.

Nakon poraza u petom kolu 7Days Eurokupa u gostima kod Tofaša, Cedevita se na povratku iz Turske zaustavila u Beogradu, gdje će u subotu u 21:00h u sklopu šestog kola ABA lige igrati protiv Crvene zvezde. Riječ je o trenutno vodećoj momčadi lige, koja još uvijek u spomenutom natjecanju ne zna za poraz.

"Sigurno da nijednoj ekipi nije lako igrati protiv Zvezde u Beogradu. Očekuje nas teška utakmica. Direktno smo iz Turske sletjeli u Beograd i nadam se da ćemo biti spremni energetski i fizički odgovoriti jednoj jako kvalitetnoj momčadi koja je dobro vođena i organizirana", izjavio je uoči derbija trener Cedevite Slaven Rimac.

Što će trebati za pobjedu protiv Zvezde?

"Da sad tu ne bacamo pametne fraze… Realno, obrambeno ćemo morati biti agresivni i spriječiti njihove najjače igrače. Mislim da imamo igrače koji mogu dobro napraviti taj defanzivni posao. Isto tako, u napadu moramo biti pametni i racionalni, ne gubiti lopte i ne juriti da ipak malo usporimo ritam."

Za razliku od utakmice protiv Tofaša, Rimac će u Beogradu imati na raspolaganju Tonija Katića (dobio poštedu) i Jacoba Pullena (u međuvremenu potpisao ugovor).

"Tu smo s Katićem i Pullenom. Trebamo vidjeti koliko će Pullen moći i u kakvom je stanju. Na treningu izgleda dobro. Međutim, jedno je sportska forma, a drugo je trening", rekao je Rimac.

Katić je i sam najavio utakmicu: "Čeka nas veliki derbi, utakmica protiv Zvezde u gostima. Svi znamo da je to jako teška utakmica. Čeka nas odlična ekipa, možda i najbolja u ABA ligi, i pune tribine, ali bez obzira na sve, mi ćemo dati sve od sebe i pokušati tu utakmicu dobiti. Nadam se da ćemo Pullen i ja moći pridonijeti i proširiti rotaciju, koja će nam sigurno biti prijeko potrebna protiv ovako jake ekipe kao što je Zvezda."

Protiv lidera lige Cedevita će morati odigrati kvalitetno 40 minuta: "Cijelu sezonu nas prati to da odigramo dobro 20 minuta ili samo neki određeni period utakmice, a sad taj period protiv Zvezde treba produžiti na što je duže moguće. Da bi se dobilo Zvezdu sigurno ne možeš odigrati dobro samo 20-30 minuta. Moraš cijelu utakmicu igrati na visokom nivou obrambeno i napadački, tako da nas čeka zahtjevan posao."

Katić se odlično uklopio u prvu momčad, s obzirom da je i prije toga u drugoj igrao pod trenerskom palicom Rimca.

"Olakotna okolnost je ta da je trener Rimac jer znam neke njegove sisteme koje je on donio, ali i one od Sita Alonsa, koje smo i mi igrali u drugoj ekipi. Nema puno treninga i vremena i moramo raditi. Sigurno da mora proći još jedan period vremena da bi se sve poklopilo onako kako bi treneri i mi voljeli da to izgleda", izjavio je Katić.