Hrvatska
Puna dvorana, devet trica Brocka, dobar otpor Alkara i pobjeda Cibone

Puna dvorana, devet trica Brocka, dobar otpor Alkara i pobjeda Cibone

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Ništa od iznenađenja

Alkar je protiv Cibone pružio dobru partiju, imao je odličnih perioda, ali na kraju zaslužena pobjeda boljih gostiju. Konačno se i Brock vratio u “život”, zabio je čak devet trica, ali ni to nije bilo dovoljno za nešto više od časnog poraza, javlja portal Ferata.hr

Alkar – Cibona 70:81 (21:25, 14:19, 18:18, 17:19)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 500
Suci: Josip Jurčević, Dino Vukušić, Denis Bajramović

Alkar: Zukanović, Vojedilov (3), Pavela, Putnik (1), Polutak (18), Kovač, Svalina (7), Tomašević (2), Vučić (6), Jukić, Brock (27), Lisica (6).

Cibona: Radovčić (7), Perasović (2), Smajlagić (15), Majcunić (10), Mazalin (15), Aranitović (10), Baković (12), Kapusta (6), Ljubičić, Bundović (4).

Prvenstveno zahvaljujući odličnoj tricaškoj seriji Cibona je imala rezultatsku inicijativu u uvodnim minutama utakmice. Pet trica u sedam minuta igre slomilo bi i jače od Alkara, stoga je minus četiri sinjske momčadi bio itekako prihvatljiv zaostatak poslije deset minuta igre (21:25).

Čim je Cibona malo posustala u vanjskom šutu, Alkar je došao do daha. Imao je čak tri otvorene trice za potpuni priključak, nisu ušle, ali onda je Brock ušao u ludu seriju pri čemu je vezao tri trice za potpuni preokret i sinjsku prednost od 32:30 u 15. minuti. Ipak, Cibona je našla načina za zaustavi nalet domaćih i poluvrijeme zaključila u plusu od devet koševa (35:44).

Alkar je pokušavao u trećem periodu dodatno zakuhati situaciju, jer niti Cibona nije briljirala, ali nekoliko zicer situacija nije realizirano tako da je bilo previše za očekivati priključak. Summa summarum trećeg perioda bio je – ista meta, isto rastojanje.

Završni dio utakmice nije ponudio nikakav vid rezultatske drame kakvoj su se možda nadali domaći navijači, koji su, budi uzgred rečeno, ponovno dvoranu napunili do posljednjeg mjesta. Na kraju utakmica je zaključena slavljem Cibone koju nije omelo niti 27 koševa Brocka, sve ubačajima za tri poena (9/13).