Hrvatska
Regija
Puna dvorana, poraz i ozljeda Ramljaka

Puna dvorana, poraz i ozljeda Ramljaka

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Budućnost slomila Zadrane u završnici

Košarkaši Budućnosti VOLI pobijedili su Zadar u utakmici 14. kola AdmiralBet ABA lige rezultatom 57:67 (15:14, 16:21, 14:10, 12:22). Unatoč lošijem izdanju cijele momčadi i ozljedi Ramljaka u ranoj fazi utakmice Zadar je dugo bio u igri za pobjedu, vodio je 53:52 u 35. minuti utakmice, ali gosti su imali više strpljenja i kvalitete u trenucima odluke. Zadar nakon poraza ima učinak od po 7 pobjeda i poraza, dok Budućnost devetom pobjedom plovi prema vrhu poretka.

Budućnost je ozbiljna momčad s ambicijama koje sežu do osvajanja regionalne lige, a u prvom dijelu sezone prikupili su čak pet poraza. Prije dolaska u Zadar odlučili su okrenuti novu stranicu, doveli su Kamenjaša i moglo se očekivati da će jako krenuti u utakmicu.  Tako je bilo, s dvije trice i jednim uspješnim polaganjem rano su došli do vodstva 1:8. Ramljak je s dva zakucavanja zagrijao atmosferu u dvorani ali gosti su nastavili po svom. Većinu promašaja popravili bi napadačkim skokom, što je posebno teško padalo domaćem treneru Danijelu Jusupu. Najgore je bilo ipak što je u jednom silovitom naletu na koš, pri rezultatu 8:10, stradao do tada iznimno raspoloženi Marko Ramljak, koji je već u 7. minuti zbog ozljede napustio parket.

Unatoč slabostima koje je iskazao (šut za slobodna bacanja 1-7, od toga Božić 0-4, četiri napadačka skoka gostiju), Zadar je tricom Lakića preokrenuo i četvrtinu završio vodstvom 15:14.

Tri i pol minute trebalo je da u drugoj četvrtini Božić i Jambrović slože akciju za prvi poen. Dok je Zadar tražio rješenja u napadu, Budućnost je napravila seriju 6:0 i otišla na 5 poena prednosti. Drežnjak i Vujačić „ugasili su požar“ tricama, a u 19. minuti dočekali smo i prvi pogodak Božića. Nije ni Budućnost briljirala, unatoč problemima koje je Zadar imao na poluvremenu je imala neveliku prednost 31:35, a jedini raspoloženiji igrač bio je Tanasković, koji je prvo poluvrijeme okončao s 14 postignutih poena.

Uz podršku fantastične publike Zadar treću četvrtinu otvara serijom 8:0, a Budućnost uzvraća s 0:10. U izostanku Ramljaka po borbenosti se ističe Jambrović, ali niti jedna momčad nema igrača koji bi prelomio utakmicu. U posljednju četvrtinu ulazi se bez pobjednika – 45:45.

Imao je Zadar solidnu situaciju na početku četvrtine napraviti nešto što bi ga usmjerilo prema pobjedi. Nervozu gostiju iskazao je Slavković nesportskim prekršajem na Lakiću, ali sve je završilo sa samo jednim pogođenim bacanjem. Ključni trenutak utakmice bio je dugi napad budućnosti dvije minute prije kraja utakmice. Četiri minuta su promašili košarkaši Budućnosti, četiri puta uhvatili loptu u napadu a Ferrell pogodio za 54:60. U ovako tvrdoj utakmici bila je to razlika koja je Zadru postala nedohvatna, a Ferrell pobjedu potvrđuje još jednom tricom za 57:67.

Ferrell je na kraju bio najbolji pojedinac susreta s 15 poena i 7 skokova, dok su u Zadru dvoznamenkasti bili Mazalin (13), Jambrović (12) i Drežnjak (11).

Standings provided by Sofascore