Hrvatska
Puntamika je prava domaćinska ekipa, čeka nas težak posao

Puntamika je prava domaćinska ekipa, čeka nas težak posao

Šibenka u Jazinama.

Hermes Analitica arhivirana je, upisana je očekivana pobjeda i košarkaši Šibenke okreću se novom izazovu. A on se zove Sonik Puntamika u Jazinama. Za dobiti Zadrane na domaćem terenu trebat će se odigrati puno bolje nego na prvenstvenoj premijeri, piše Šibenski portal. 

– Iz utakmice s Hermesom najvažnije je da su upisana dva boda, igra nije ni mogla biti bajna s obzirom da nismo imali puno vremena za uigravanje s novim igračima. U subotu nas čeka teško gostovanje, protiv prave domaćinske ekipe – veli Toni Nakić, koji je, unatoč tome što je rekonvalescent, bio najefikasniji u pobjedi nad Analitičarima i ponajbolji igrač u momčadi Mira Jurića.

– I dalje osjećam posljedice ozljede, još nisam fizički na 100 posto, al svakako sam bolje nakon tjedan dana treninga. Ali, kad se izađe na teren ionako nema opravdanja, već daš sve od sebe – zaključio je Toni.

Zeleni su u prvom kolu odigrali tri jako dobre četvrtine u Sinju, ali je na koncu Alkar, velikim preokretom, došao do pobjede. Ipak, i Jurić je apostrofirao kako je Puntamika na domaćem terenu potpuno drugačija ekipa.

– Bit će to sasvim drugačija utakmice od one protiv Hermesa, zbog fizionomije ekipe Puntamike. Dobro su posloženi, imaju puno iskusnih igrača, rutinera, koji su prošli puno toga. Ozbiljna su ekipa koja će pred domaćom publikom imati motiv više. Ali, navikli smo igrati pred punom dvoranom, i draže mi je da i u gostima igramo pred punim tribinama – istaknuo je trener Šibenke, koja je u pripremnom razdoblju odigrala dvije utakmice sa svojim subotnjim protivnikom, i obje dobila.

– U tim utakmicama ni mi ni oni nismo otkrivali sve karte, tako da će ovo biti nešto sasvim drugačije – veli Miro Jurić.

U Jazinama bi u narančastom dresu trebao debitirati Eric Cobb.

– Za razliku od Dašića, koji je pohvatao dosta toga, Cobbu treba malo više vremena da se privikne na europski stil košarke, ali doći će i to na svoje – kaže Jurić.

U pogon se pomalo vraća Domagoj Šarić, ali njegov nastup i dalje je pod velikim upitnikom, baš kao i onaj Primorca, a probleme osjećaju još neki igrači.

– Nećemo kukati, idemo u dvoboj s onim što imamo. Tko god bude igrao dat će svoj maksimum – zaključio je trener Šibenke.

Subotnji dvoboj u Jazinama počinje u 19 sati.