Hrvatska
Puntamika traži čudo protiv Splita, treninzima se priključili i neki kadeti

Puntamika traži čudo protiv Splita, treninzima se priključili i neki kadeti

Slamka spasa

Nakon točno deset dana pauze košarkaši Sonik Puntamike vraćaju se na parket. Igrači pod vodstvom trenera Hrvoja Vlašića večeras će u zaostalom susretu 17. kola HT Premijer lige ugostiti splitske „Žute“ koji će tražiti povratak na pobjedničke staze nakon nezadovoljavajućeg nastupa na završnici Kupa Krešimir Ćosić. Zadatak nipošto neće biti lagan, tim više uvrste li se u jednadžbu poteškoće s kojima se Puntamičani susreću od početka sezone, no borbenost Zadranima nitko ne može oduzeti.

– Pred nama je još jedna teška utakmica. Split je vrlo dobra momčad, abaligaške kvalitete, dok se mi i dalje nalazimo u nezahvalnoj situaciji. Stanje je daleko od optimalnog te trenažni proces nije na razini na kojoj bi mogao, i trebao, biti u ovom dijelu sezone, no vjerujem da će se igrači koji su s nama nastaviti boriti i na parketu pokazati svoju vrijednost. Premda nismo u dobrom razdoblju, pokušat ćemo pružiti dobar otpor favoriziranom suparniku – kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener Hrvoje Vlašić.

Novost iz zelenih redova je da je treninzima priključena nekolicina mladih igrača, od kojih su pojedinci uzrastom tek kadeti koji pod vodstvom Jakova Borčića uspješno plove Jedinstvenom kadetskom ligom.

– Treninzima smo u posljednjim danima priključili nekoliko mladića te se nadam da će im vrijeme provedeno sa seniorskom momčadi pomoći u daljnjem napretku – dodao je Hrvoje Vlašić.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s počekom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.

Standings provided by SofaScore LiveScore