Hrvatska
Puntamika za Ligu za ostanak dovela dva pojačanja

Puntamika za Ligu za ostanak dovela dva pojačanja

Do kraja sezone

KK Puntamika u nastavak sezone ulazi ojačan dvojicom igrača. Novi članovi svlačionice kluba iz Jazina su nekadašnji mladi reprezentativci Hrvatske Toni Ćutuk i Emilio Banić.

Ćutuk je prije nekoliko tjedana u Zadar došao iz Gruda gdje je proveo prvi dio sezone, te je proteklo vrijeme trenirao s momčadi pripremajući se za nadolazeće izazove u borbi za bijeg sa začelja ljestvice. Član šireg popisa hrvatske U-18 reprezentacije koja je pod vodstvom današnjeg trenera momčadi s Višnjika Vladimira Anzulovića nastupala na Europskom prvenstvu B divizije u Tallinnu te U-20 reprezentacije koja je 2019. godine pod vodstvom Damira Rajkovića osvojila sedmo mjesto u Tel Avivu karijeru je započeo u rodnim Grudama odakle je 2013. prešao u redove Širokog. Ćutuk se u snažnoj konkurenciji na Pecari nije uspio izboriti za pravu priliku te je posljednju sezonu odradio u Grudama gdje je bio jedan od boljih igrača u Košarkaškoj ligi Herceg-Bosne. Visoki Hercegovac bi svojom visinom i atleticizmom trebao zamijeniti Antu Gospića koji je prije nekoliko tjedana napustio Puntamiku i pomoći Marinu Šarliji, Marku Prskalu i Dominiku Zelantu u borbi sa suparnicima pod obručima.

Domaćim ljubiteljima košarke puno je poznatije ime nekadašnjeg kadetskog prvaka države sa Zadrom te igrača s bogatim iskustvom iz prve hrvatske lige, ali i inozemstva, Emilija Banića. Baniću će ovo biti već treći put da oblači dres Puntamike za koju je nastupao u sezonama 2011./12. i 2019./20., a u međuvremenu je igrao i u Njemačkoj te Sloveniji, uz dvije dionice u dresu Jazina. Banić je prvi dio sezone proveo u razvojnoj momčadi Zadra kao jedan od mentora mladim košarkašima Jazina, a u osam odigranih utakmica je za 17.5 minuta koliko je prosječno provodio na parketu bilježio 5.3 poena uz izvrstan šut izvan linije 6.75 od 45.8 posto i tri uhvaćene lopte po susretu.

Ugovori s obojicom igrača su potpisani do kraja sezone.