Hrvatska
Puše li to Repeša na hladno: Očekuje nas teška utakmica, Kvarner je iskusna ekipa

Puše li to Repeša na hladno: Očekuje nas teška utakmica, Kvarner je iskusna ekipa

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Cedevita Olimpija/Filip Barbalic

Košarkaši Cibone u srijedu, 14. veljače, u 17 sati u Splitu započinju svoj put k obrani naslova u Kupu Krešimir Ćosić.

Košarkaši Cibone u srijedu, 14. veljače, u Splitu kreću u obranu naslova pobjednika Kupa Krešimir Ćosić, a protivnik je riječka ekipa i član drugog ranga hrvatske košarke, odnosno Prve muške lige, KK Kvarner 2010. Iako su Riječani u nižem rangu, definitivno spadaju među najbolje ekipe u Hrvatskoj i stoga nema mjesta podcjenjivanju.

U dosadašnja 32 izdanja Kupa Krešimir Ćosić, Vukovi su samo 2012. godine propustili naći se među četiri najbolje ekipe. Tada su u četvrtfinalu zaustavljeni od Zadra u neizvjesnoj utakmici rezultatom 90-89. Što se tiče naslova pobjednika, Cibona prednjači s devet naslova, Zadar ih ima osam, Cedevita sedam, Split pet, a Zagreb tri. Još su tek Zrinjevac 1995. godine i šibenski Jolly 2917. godine uspjeli doći do finalne utakmice.

Trener KK Cibona, Dino Repeša, unatoč kraćoj rotaciji, vjeruje u pobjedu svoje ekipe, ali i upozorava kako polufinale neće biti lako izboriti.

‘S obzirom na suženu rotaciju s kojom raspolažemo u Prvenstvu Hrvatske i Kupu Krešimir Ćosić, neće nam biti lako. Kvarner je iskusna ekipa s igračima poput Čakaruna, Marinellija, Štembergera i Jelenkovića, pripremili smo se dobro za njih. Bitno je da pristupimo s maksimalnom energijom od samog početka i onda vjerujem da imamo velike šanse za pobjedu.’ - rekao je Repeša u najavi utakmice.

Domagoj Vuković Riječanin je u dresu Vukova i u mlađim kategorijama nosio je dres upravo Kvarnera. U najavi utakmice istaknuo je da Kvarner po imenima spada među šest najboljih ekipa u hrvatskoj košarci trenutno unatoč tome što se natječu u rangu ispod.

‘Pred nama je utakmica četvrtfinala, Kvarner je ekipa koja definitivno spada među šest najboljih u Hrvatskoj tako da nas očekuje težak posao. Naravno, ne bježimo od uloge favorita unatoč skraćenoj rotaciji i nadamo se da ćemo to i pokazati na terenu.’ - rekao je Vuković.

Utakmica se igra u Maloj dvorani Gripe, s počekom u 17:00 sati, a prijenos utakmice možete pratiti putem MAX Sport kanala.