Hrvatska
Regija
Putovanje Statista u Prnjavor nije bilo uzaludno - finale s okusom ketchupa!

Putovanje Statista u Prnjavor nije bilo uzaludno - finale s okusom ketchupa!

Autor: Saša Ćirić

Dvoumimo se podsjeća li nas ova priča više na Marka Pola ili Sinbada Pomorca.

Nakon poraza u finalu trogirskog izdanja HEP-ovog Basketball Toura, Statisti (Hrvoje Marin, Duje Kaliterna, Ivan Rašetina i Toni Mindoljević) nisu podlegli niskim strastima promptnog revanša svojim vjekovnim suparnicima iz momčadi General Vasilije Mitu, te su umjesto drniškog pršuta odlučili kušati prnjavorski ketchup. U kratkom razgovoru za basketball.hr je alfa i omega Statista, legendarni Hrvoje Marin Totinho, istaknuo kako su nakon završetka trogirskog turnira (noć s petka na subotu, opasno blizu ponoći) malo odspavali i u ranim jutarnjim satima sjeli u auto te se zaputili put Prnjavora.

Put nije bio lagan i trajao je šest sati u jednom smjeru, a sav teret vožnje je spao na leđa Duje Kaliterne. Izvori kažu da se u niti jednom trenutku nije požalio na cestu ili teške uvjete. Po dolasku na odredište, u subotu oko podne, organizator je Statistima organizirao smještaj u kojem su se kratko odmorili, nakon čega su izašli na teren. Bez obzira na umor od turnira igranog dan prije, kao i dugog puta, sva tri basketa u subotu su zaključili pobjedom. U nedjelju ih je čekao četvrti susret u skupini, te završnica. Nakon pobjeda u četvrtfinalu i polufinalu, u finalnom susretu im je s druge strane stajala momčad Avai iz Srbije. S manjkom goriva u rezervoaru (srećom, samo figurativno), Statisti nisu imali šanse protiv momčadi predvođene čovjekom s abaligaškim iskustvom, Danilom Mijatovićem, koji im je svojom visinom i masom stvarao ogromne probleme pod košem. Konačni rezultat 22-12 dovoljno govori tome u prilog.

Uz novčani ček, Statisti su kao nagradu za drugo mjesto dobili i sponzorski poklon paket u kojem je prevladavao ketchup poznate marke koju nećemo ovom prilikom reklamirati, ali i brojni drugi začini. Sigurni smo da će naši basketaši iz Splita pametno iskoristiti novostečene zalihe!


Post scriptum: Ovim putem se ispričavamo Anti Markoču na nenamjernoj omašci prilikom pisanja teksta, te ga ovim putem pozdravljamo i nadamo se da nam neće ništa zamjeriti. Samo hrabro naprijed, Ante!