Hrvatska
Quadruple-double učinak 17-godišnje Hrvatice za samo 17 minuta igre

Quadruple-double učinak 17-godišnje Hrvatice za samo 17 minuta igre

Autor: Branko Tabak

Ona je Muhl! Nika Muhl!

Među najboljim je kadetkinjama Europe. U travnju će napuniti 17 godina, a već sada je jedna od nositeljica igre seniorske ekipeTrešnjevke. Nika Muhl je igračica  čiju igru krasi svestranost. Na nedavnoj završnici Prvenstva Hrvatske za kadetkinje na kojoj je Trešnjevka suvereno osvojila naslov prvaka proglašena je MVP igračicom iako je u dvije utakmice ubacila, rekli bismo prosječnih 10 i 14 poena.

Protiv Podravca je njena momčad slavila s nevjerojatnih 124 poena razlike (146-22), a Nika je postigla 'samo' 10 poena.Da broj poena nije najvažniji kriteriji odabira najkorisnijeg igrača ili igračice dokazala je ova djevojka. Na toj utakmici pet je njenih suigračica zabilo više poena, a još tri jednak broj. Zašto je onda Nika iz ruku izbornice seniorske reprezentacije primila pokal za MVP igračicu?

Foto: Košarkaški savez Zagreb 

Zato što je uz spomenutih 10 poena imala je još 10 skokova, 10 ukradenih lopti i 17 asistencija! I sve to za 17 minuta igre. S četverostrukim dvoznamenkastim statističkim pokazateljima zadivila je košarkaški svijet. 

Onda je sutradan u finalu protiv Vodica u pobjedu 83-46 ugradila 14 poena, 13 skokova i 10 asistencija. 

Bravo Nika!