Time-out
Rađa i Zadar - kao prsta dva jedne ruke

Rađa i Zadar - kao prsta dva jedne ruke

Autor: KK Zadar

'Uvik ste bili na posebnom mistu u mom životu.'

'Zahvaljujem od srca. Uvik ste bili na posebnom mistu u mom životu. Godina provedena u Zadru je nezaboravna.'' Poručio je to Dino Rađa, koji će u rujnu biti primljen u Košarkašku kuću slavnih, nakon što mu je KK Zadar uputio čestitku na velikom priznanju.

Podsjetimo, Dino Rađa, aktualni predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza, jedan je od 13 velikana koji će 07. rujna ove godine biti primljeni u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, u "Generaciji 2018." koju predvode bivše NBA zvijezde Ray Allen, Grant Hill, Jason Kidd i Steve Nash. 

U Košarkaškoj Kući slavih već su trojica hrvatskih košarkaših velikana Krešimir Ćosić, Dražen Petrović i Mirko Novosel.  

Rađa je sezonu 1999/2000. odigrao u dresu Zadra i s klubom osvojio Kup Krešimira Ćosića. Dva puta je bio prvak Europe s reprezentacijom bivše SFRJ, s kojom je osvojio i svjetsko zlato. S Hrvatskom je osvojio olimpijsko srebro (1992.), dvije europske bronce (1993. i 1995.) te svjetsku broncu (1994.). U dresu Splita osvojio je dva naslova europskog prvaka i tri naslova prvaka bivše države, dok je s Panathinaikosom dva puta bio prvak Grčke. U NBA ligi je proveo četiri sezone (1993. - 1997.), u dresu Boston Celticsa, za koje je odigrao 224 utakmice uz prosjek od 16,7 koševa i 8,4 skoka.

Evo i zadarske čestitke:

Dragi Dino,Čast nam je i zadovoljstvo čestitati ti na jednom od najvećih priznanja koje jedan sportaš može u životu dostići – ulazak u Košarkašku kuću slavnih. Kao velikan hrvatske, ali i svjetske košarke zaslužio si ulazak u galeriju košarkaških besmrtnika. Sigurni smo da si kroz svoju igračku karijeru zaslužio dostići jedan od životnih ciljeva, a u što smo se mogli uvjeriti i za vrijeme tvog velikog doprinosa i požrtvovnosti tijekom igranja u našem Klubu. Ponosni smo također što si ti, kao i još jedan od bivših igrača našeg Kluba legenda Krešimir Ćosić, još jedanput kroz košarkaški svijet pronio ime KK Zadar. Stoga ti još jedanput iskreno čestitamo i želimo ti puno uspjeha u daljnjem životu.

Tvoj KK Zadar