Europa i Svijet
Rađa izazvao bolove Belichicku

Rađa izazvao bolove Belichicku

Rađa bi bio sjajan u blokiranju kickova.

Bivši hrvatski reprezentativac i bivši košarkaš Boston Celticsa Dino Rađa čest je gost bostonskih momčadi. Tako je Dino nedavno bio na derbiju Celticsa i Lakersa, a jučer je viđen i na treningu svoje omiljene NFL momčadi, bostonskih New England Patriotsa.

Kao što vjerojatno znate, Patriotse, inače aktualne osvajače Superbowla, vodi briljantni strateg Bill Belichick, trener hrvatskog podrijetla.

Upitan nakon treninga o Rađi, Belichick je rekao: „Bio bi sjajan u blokiranju kickova. Teško bi bilo šutirati preko njega. Proveo sam jedno vrijeme u razgovoru s njime. Pokušavao sam ga gledati u oči kad smo pričali i sad me boli vrat kako je visok“.

Belichick je inaće sa 5 Superbowl naslova najtrofejniji NFL trener i često ističe da se ponosi hrvatskim naslijeđem.

Tako je i prilikom umirovljenja Roba Ninkovicha, bivšeg igrača Patriotsa također hrvatskih korijena izjavio: „Rob je Hrvat i znao sam da će biti žestok momak. Nikad nisam sumnjao u to. Mi Hrvati smo takvi“.

A što se tiće Dina Rađe, valjda spomenuti jednu zanimljivost. Na otvaranju NCAA sezone (američke studentske lige) igrat će proslavljeno sveučilište DUKE i Elron Phoenix. Za Duke će igrati Antonio Vranković, sin naše legende Stojka, dok će za Elron debitirati Duje Rađa, Dinov sin iz prvog braka.