Time-out
Rađa, Naglić, Džomba i more poznatih uz maneštru slave obnovu igrališta i pokazuju da ih je briga

Rađa, Naglić, Džomba i more poznatih uz maneštru slave obnovu igrališta i pokazuju da ih je briga

Autor: Grad Rijeka

Koga briga?

U petak, 14. lipnja u 19 sati na košarkaškim terenima Društva sportske rekreacije Zamet održat će se utakmica na kojoj će u humanitarne svrhe snage odmjeriti riječki olimpijci te poznati sadašnji i bivši riječki i hrvatski košarkaši.

Tako će se na novoobnovljenom košarkaškom igralištu sa ciljem prikupljanja sredstava za udrugu „Koga briga“ natjecati Aramis Naglić, Dino Rađa, Mirza Džomba i mnogi drugi.

„Prošle godine pokrenuli smo obnovu košarkaškog igrališta u sklopu Riječkog programa lokalnog parnterstva, a ove godine nastavili smo uređenja postavljanjem tribina. A čemu služe tribine, nego za gledatelje, koje pozivamo da dođu na Zamet, dobro se zabave i sudjeluju u humanitarnoj akciji. Kako bi utakmica bila što atraktivnija, ekipe sastavljene od riječkih olimpijaca i bivših i sadašnjih košarkaša bit će izmiješane,“ kazao je organizator i sudionik turnira Milan Vukajlović, inače trener Košarkaškog kluba Zamet. U organizaciji sudjeluju i Riječki sportski savez te Gradski košarkaški savez.

Na košarkaši teren će izaći i olimpijci Samir Barač, Snježana Pejčić, Marin Lovrović, Valter Matošević, Igor Hinić, Miloš Milošević, Aramis Naglić, Marko Strahija, Mirza Džomba, Mario Šivolija Jelica, Alvaro Načinović, Dino Rađa i Sanja Jovanović. Nastupit će i bivši košarkaši Marino Baždarić, Slaven Radojčić, Milan Radojčić, Zoran Oštrić, Ivan Kapov, Ante Kapov, Mirko Šćekić te Boris Pilepić,  kao i aktivni košarkaši Antonio Boban, Andrej Štimac, Siniša Štemberger, Paolo Marinelli, Josip Barnjak te Dino Stipčić.

Bivši košarkaš i predsjednik Kluba riječkih olimpijaca Aramis Naglić izrazio je uvjerenje kako će utakmica biti jedno lijepo sportsko druženje, kojem će se pridružiti velika sportska imena.

U poluvremenu utakmice svi zainteresirani, uz kotizaciju od 10 kuna, mogu sudjelovati u natjecanju u tricama, a održat će se i aukcija košarkaške lopte s potpisima sudionika.

U ekipi natjecatelja nalazi se i Kristian Sirotich iz Udruge Koga briga, koja se već pet godina bavi humanitarnom radom, pomažući ljudima u potrebi. Ulaz na utakmicu je besplatan, kao i maneštra koju kuha novinar Novog lista, a svaki je gledatelj pozvan je da sudjeluje humanitarnim prilogom. Veliku podršku od prve akcije udruzi, istaknuo je Sirotich, daje Riječki sportski savez.

Dino Rađa - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

„Riječki sportski savez s velim veseljem podržava ovakve akcije, a vjerujemo kako je ova utakmica i dobra promocija projekta Riječkog programa lokalnog partnerstva i poticaj građanima u drugim dijelovima grada da svojim volonterskim radom uz pomoć sredstava proračuna i donacija urede neki sportski sadržaj“, kazao je tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Uređenje igrališta u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet započeto je protekle godine u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, na način da su sredstvima gradskog proračuna u 2018. godini postavljena je četveroslojna sportska akrilna podloga i novi koševi s nosačima, sredstva je osigurala i Primorsko-goranska županija, a organizacijom Gospodarskih igara protekle i ove godine prikupljena su sredstva sponzora za ostatak radova. Kroz Riječki program lokalnog partnerstva u 2019. godini osigurana su sredstva za postavljanje tribina, klupica, koševa za otpad te iscrtavanje grafita.